GFM horizontaal met Victor Vcenter-H500 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

GFM horizontaal met Victor Vcenter-H500

Met het nieuwe Vcenter-H500 horizontale bewerkingscentrum van Victor, in combinatie met een palletmagazijn van Fastems, heeft GFM in Bergeijk een traject in gang gezet van verticaal bemand naar horizontaal onbemand. “Daardoor kan de flexibiliteit omhoog en de kostprijs omlaag”, noemt directeur Jeroen Verdonschot (foto hierboven) als de grote winstpunten.

De horizontale uitvoering van het H500 bewerkingscentrum maakt het mogelijk om met productzuilen te werken. “Deze zijn uitgerust met productspecifieke mallen, zodat we niet alleen veel meer producten kunnen opspannen maar ook verschillende uitvoeringen door elkaar kunnen bewerken zonder dat daarvoor extra ombouw nodig is”, zo vat Verdonschot de voordelen samen. Het magazijn van Fastems biedt plaats aan 24 opspanzuilen met een formaat van 500 mm x 500 mm en daarmee kan bij benadering een heel etmaal onbemand worden overbrugd. 

  

Het nieuwe Vcenter-H500 horizontale bewerkingscentrum van Victor bij GFM, met op de achtergrond het palletmagazijn van Fastems. De palletwisseltijd bedraagt niet meer dan zo’n 10 s (spaan-tot-spaan) (foto’s: Jan Oonk)

Het nieuwe Victor Vcenter-H500 horizontale bewerkingscentrum van Victor bij GFM, met op de achtergrond het palletmagazijn van Fastems. De palletwisseltijd bedraagt niet meer dan zo’n 10 s (spaan-tot-spaan) (foto’s: Jan Oonk)

 

Gibas

De Vcenter-H500 is het eerste horizontale bewerkingscentrum dat door Gibas in Almere, de Nederlandse vertegenwoordiging van Victor, in ons land is geïnstalleerd. Gibas heeft daarbij getekend voor de gehele regie van het project, inclusief de fysieke en softwarematige koppeling van machine en magazijn.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze horizontale Victor bij GFM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven