Nieuws

Tegen de recente trend tot local sourcing in, opent 3D Hubs cross docks in Amsterdam en Chicago. Met deze overslagcentra of hubs verwacht het platform eerdere vertragingen bij levertijden vanuit Azië te voorkomen. 3D Hubs ziet nog steeds voordelen om freesdelen in landen als China en India te laten produceren.

Uitbesteding aan Azië is met name voor CNC-frezen interessant, omdat bij deze bewerking de component arbeid het grootst is, stelt het platform. Deze arbeidscomponent is bij CNC-frezen groter dan bij de 3 andere technieken die 3D Hubs biedt. Dit zijn 3D-printen, plaatbewerken en spuitgieten.

Het voordeel van uitbesteden aan Azië zit volgens hem in de combinatie complexiteit, korte levertijd (meestal 1 tot 2 weken) en lage arbeidskosten. In Europa zijn volgens hem eerder levertijden van 4 tot 6 weken gangbaar. Zo heeft Azië nog steeds een sterke troef in handen, zegt CEO Bram de Zwart op MadeinEurope.nu.

“Orders voor CNC-frezen in Azië zijn voor ons een grote inkomstenbron. In China en India is veel capaciteit en kennis van CNC-freestechniek. Ze kunnen ook geometrisch complexe producten in korte tijd gemaakt krijgen, wat in Europa niet lukt.”

‘Vertragingen uit Azië voorkomen’

3D Hubs probeert met de crossdocks vertragingen te voorkomen die afgelopen jaar geregeld optraden omdat zendingen bij de douane bleven liggen, bijvoorbeeld door onduidelijkheden over importtarieven.

Ook werden klanten verrast door invoerrechten die ze niet verwacht hadden. “Dat willen we met de nieuwe cross docks vermijden.”

De cross docks in Chicago en Amsterdam zijn voor respectievelijk de Europese en Noord-Amerikaanse markt, maar zorgen ook voor een soepeler afhandeling vanuit Azië.

“Wij hebben een brug opgezet tussen Azië en onze beide hubs, waar we samen met onze logistieke partners het inklaren bij de douane verzorgen.”

Alle hiermee samenhangende kosten, inclusief invoerrechten, worden direct verrekend in de prijs die op het platform wordt laten zien.

‘Binnen 3 dagen’

CNC-delen uit China zijn door een snelle verbinding binnen 2 dagen in Amsterdam, geeft hij aan, en binnen 3 dagen bij elke klant in Europa. Met deze leverzekerheid wil 3D Hubs het uitbesteden in China voor het Europese MKB toegankelijker maken. 

Ook hebben de beide crossdocks een kwaliteitscontrolecentrum om de onderdelen van overzeese fabrikanten te checken.

Waar India en China belangrijke markten blijven voor het inkopen van CNC-freesdelen, brengt 3D Hubs orders voor de andere productietechnieken wél zoveel mogelijk in de regio van de klant onder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven