Fotoreportage EuroBlech 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage EuroBlech 2016

De EuroBlech 2016 is het toneel voor zowel nieuwe soft- als hardwareoplossingen. Op de stand van Wemo werden de voordelen van AR gepresenteerd

Gedurende twee dagen dook Metaal Magazine eind oktober in de wondere wereld van de plaatbewerking tijdens de EuroBlech in Hannover (D). Wat vooraf (door de aankondiging van veel nieuws op het gebied van procesoptimalisatie) een feestje op softwaregebied leek te gaan worden, bleek achteraf ook op hardwaregebied een festijn te zijn.

Machinebouwers als Amada, Bystronic, LVD, Mazak en Trumpf presenteerde nieuwe machines en hardwareoplossingen. Amada introduceerde een 9 kW fiberlaser waarmee de productiviteit, ook in dikkere plaatdelen, verhoogd kan worden. Bystronic presenteerde een zelfontwikkelde robotcel die voor de compacte  Expert 40 kantbank geplaatst kan worden. Met name bij grotere buigseries geeft dit een groot voordeel aangezien er langdurig onbemand geproduceerd kan worden. Op de stand van LVD was een nieuwe profielbuigmachine te zien. De Synchro Form heeft handige attributen die de gebruiker helpt om eenvoudig en ergonomisch grote profielen te buigen. Een opvallende techniek werd gepresenteerd op de stand van Mazak. Hier werd een Direct Diode Laser (DDL) gepresenteerd. Een diodelaser is volgens Mazak efficiënter in gebruik. De ‘wallplug efficiency’ (energie die wordt omgezet in licht) is bij een diodelaser 50%. Bij een fiberlaser is dit ongeveer 42%. Ook Trumpf had een opvallende noviteit die een veelvoorkomend probleem in de plaatbewerkingsindustrie weet op te lossen. De nieuwe Trulaser Center 7030 is namelijk uitgerust met een bijzonder sorteersysteem die er voor zorgt dat producten na het snijden niet meer kunnen kiepen. De noodzaak van microjoints vervalt daarmee.

In een artikel in de aankomende printversie van Metaal Magazine komt een uitgebreid artikel over het nieuws gespot op de EuroBlech 2016.

De foto’s van de EuroBlech zijn in ons fotoalbum te bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven