Faymonville investeert in flexibele lasrobotinstallatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Faymonville investeert in flexibele lasrobotinstallatie

Faymonville is gespecialiseerd speciaal transport (foto: Valk Welding)

Faymonville uit Büllingen (B) heeft geïnvesteerd in een flexibele lasrobotinstallatie van Valk Welding. De installatie bestaat uit een grote portaalconstructie met twee lasrobots en twee werkstations. Op het eerste werkstation zullen grote subassemblies afgelast worden op een grote driedimensionale manipulator. Op het tweede en grootste station komen onder andere complete chassis tot 10 ton en een lengte van 12 m.

De combinatie van het DTPS offline programmeersysteem met de Panasonic Thick Plate software heeft er bij aanvang voor gezorgd dat de oplossingen van Valk Welding vooral gebruikt werden voor de zeer kleine series, terwijl de standaard componenten op andere robots geproduceerd werden. Het betrof hier voornamelijk de productie van subassemblies. Voor het automatiseren van grotere assemblies alsook complete chassis was de voornaamste eis een grote graad van flexibiliteit, waarbij alle onderdelen volledig offline geprogrammeerd moeten worden.

Lasnaadvoorbereiding

Een tweede belangrijk aspect van het project was de aangepaste lasnaadvoorbereiding, waarbij de diepe inbranding van de lasboog cruciaal was. Voor dit soort applicaties zijn de Panasonic lasrobots standaard uitgerust met een functie waarmee de inbranding sterk verbetert. Met behulp van proeflassen in het Technical Centre bij Valk Welding in Alblasserdam zijn de beoogde resultaten behaald. Guy Fickers, technisch directeur bij Faymonville: “Ervaringsgewijs hebben wij geleerd dat het enorm belangrijk is om alles uit één huis te halen, zowel op technisch vlak, alsook op het vlak van projectaanpak en aftersales service. Binnen Europa bekleedt Valk Welding hier een goede positie en zijn we blij om dit voor ons project samen te kunnen aanpakken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven