Enshu en Sandvik op Promas Klantendagen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Enshu en Sandvik op Promas Klantendagen

De presentatie van Sandvik Coromant (foto: Promas).

Promas toonde tijdens de Klantendagen in Maasbree dit keer de GE480H, een horizontaal bewerkingscentrum van Enshu, de nieuwste vertegenwoordiging van Promas. Sandvik Coromant hield er een presentatie van het nieuwe draaiconcept Prime Turning.

Prime Turning is een nieuw draaiconcept dat meer bewerkingsflexibiliteit oplevert en kansen biedt voor flinke productiviteitstijgingen. Het is een industriële oplossing die ‘draaien in alle richtingen’ mogelijk maakt. De presentatie van de theorie door Sandvik Coromant werd in de showroom van Promas ondersteund door praktische demonstraties op een draaibank van CMZ en een freesbank van Hartford.

Horizontale bewerkingscentra

In de showroom stond dus verder onder meer horizontaal bewerkingscentrum GE480H van Enshu, het merk dat Promas sinds kort in Nederland en België vertegenwoordigt. Deze Japanse fabrikant produceert een breed programma machines voor de metaalbewerking, waaronder de horizontale bewerkingscentra GE460 en GE480, leverbaar met pallets van 400 en 500 mm. “Deze zijn makkelijk uit te breiden met grote pallet- en gereedschapssystemen”,  vertelt Richard Hermans van Promas.

Hoge dynamiek

“De machines kenmerken zich door een zeer hoge dynamiek (1G) in acceleratie en verplaatsingssnelheden en bieden een goede performance tegen een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.” Hermans geeft aan dat Enshu de machines zo bouwt, dat ze minimaal 5000 uur zonder storing kunnen lopen. “Ze zijn echt gemaakt voor volproductie en worden veel in de automotive toegepast. Maar ze passen door de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding ook goed bij toeleveranciers.”

De Klantendagen van Promas waren op 14 en 15 juni in Maasbree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven