Engel klantenportal nu ook open voor andere spuitgietmachines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Engel klantenportal nu ook open voor andere spuitgietmachines

Engel heeft de nieuwste versie van haar klantenportal, e-connect, gepresenteerd. Nu kunnen ook spuitgietmachines van andere fabrikanten met het gratis basispakket in het werkplaats-monitoringsysteem worden geïntegreerd. Verder biedt het nieuwe e-connect uitgebreide analysemogelijkheden voor procesdata, ook weer voor alle machinemerken en andere onderdelen van de waardeketen.

Het portal biedt een overzicht van de gehele spuitgietproductie, onafhankelijk van de locatie, en verkort voor medewerkers de toegangstijd tot Engel.

“E-connect is het centrale punt in alle fasen van de spuitgietproductie. Het portaal helpt onze klanten om op een eenvoudige en betrouwbare manier het maximale uit de spuitgietproductie te halen”, vat Dr. Gerhard Dimmler, CTO van de Engel Group, de voordelen van het nieuwe klantenportal samen.

Van de constructie van onderdelen en de inspectie van de samples via de productie tot en met het onderhoud en de reparaties biedt het portaal alle benodigde functies en toepassingen in een centrale bundel. Denk aan de simlink data-interface voor de koppeling van processimulatie aan de productiemachine of digitale oplossingen voor voorspellend onderhoud.

Transparantie over alle machines (alle merken)

Het monitoren van de werkvloer is de meest gebruikte functie. Voor een optimaal overzicht kunnen medewerkers de structuur van hun individuele machines nauwkeurig in het systeem reproduceren en de status van alle machines en productiecellen online bewaken.

In de nieuwe versie heeft Engel e-connect opengesteld voor spuitgietmachines van alle merken. Zo hoeven medewerkers in de werkplaats  niet meer te jongleren met verschillende bewakingssystemen, maar krijgen ze in e-connect een overzicht van al hun machines.

Nieuwe functies van e-connect zijn onder meer de automatische berekening van de totale machine-effectiviteit (OEE), waarbij actief wordt gezocht naar mogelijke verbeteringen. Ook hier komen de data van alle machines en systemen – ongeacht hun leveranciers – in het systeem.

Data-analyse ondersteunt procesoptimalisatie

De voordelen voor gebruikers worden eveneens vergroot door de integratie van iQ process observer. Dit slimme hulpsysteem analyseert continu enkele honderden procesparameters en vergelijkt de waarden met de vorige cycli.

Op die manier detecteert de software automatisch afwijkingen en waarschuwt de machineoperator voor suboptimale processtatussen en hun mogelijke oorzaken. De resultaten van de procesanalyse worden nu in het klantenportaal overzichtelijk gevisualiseerd. Ze staan ook onafhankelijk van de locatie ter beschikking voor procesoptimalisatie en snelle probleemoplossing.

Ook voor oudere machines

Engel e-connect maakt ook voor oudere spuitgietmachines en machines van andere fabrikanten een uitgebreide analyse van de procesgegevens mogelijk. De nieuwe webversie van de iQ procesobserver wordt hiervoor gebruikt op Engel-machines met eerdere besturingsgeneraties.

Procesdata van Engel-machines worden volledig geautomatiseerd geanalyseerd.  Voor uitgebreidere procesanalyses en voor de analyse van procesdata uit machines van andere fabrikanten biedt Engel de module Process Insights aan.

Met deze software kan de analyse van procesgegevens zowel voor spuitgietmachines van verschillende merken als voor andere apparatuur in de waardeketen, zoals randapparatuur, coatingsystemen of verpakkingsmachines, worden uitgevoerd.

Steeds up-to-date met abonnement

Engel introduceerde Zeven jaar geleden als een van de eerste fabrikanten van spuitgietmachines een eigen klantenportal. Oorspronkelijk lag de focus van e-connect op het online beschikbaar stellen van servicetoepassingen. Onderhoud op afstand, aankoop van reserveonderdelen en het regelen van servicebezoeken waren enkele van de eerste e-connect-toepassingen.

Sindsdien is de functionaliteit aanzienlijk uitgebreid. Dankzij merkoverschrijdende bewaking van de werkvloer en uitgebreide mogelijkheden voor de analyse van procesdata is e-connect nu de centrale productietool bij spuitgietwerkzaamheden, stelt het bedrijf.

Zelfs voor mix van machines

“Met e-connect kan zelfs een mix van machines op een gestructureerde, eenvoudige en betrouwbare manier onder controle worden gehouden.”

De fabrikant ziet als grootste kracht van e-connect de flexibiliteit. Engel biedt verschillende pakketten aan waarmee het klantenportal kan meegroeien met de toenemende behoeften.

Abonnementsmodellen zorgen ervoor dat klanten van Engel altijd up-to-date zijn. Er worden regelmatig updates aangeboden, zonder het aantal gebruikers strikt te beperken.

Op die manier verminderen de abonnementsmodellen aanzienlijk de kosten en de tijd die nodig zijn om nieuwe gebruikers toe te voegen of nieuwe functies vrij te geven, stelt Engel.

De nieuwe versie is gepresenteerd op K 2022, die nog tot 26 oktober in Düsseldorf wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven