Emcon biedt maakindustrieën vliegende start in China • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Emcon biedt maakindustrieën vliegende start in China

Fulco Wijdooge – Manager van de Ridder vestiging in China: “Emcon heeft ons zeer geholpen om hier in China een vliegende start te kunnen maken”

Samen met partnerfirma Polaris in Shanghai is Emcon in Panningen succesvol met het bieden van hoogwaardige faciliteiten aan West-Europese en Amerikaanse bedrijven welke willen gaan produceren in China, inclusief engineering, inkoop, productie, kwaliteitsbeheer, logistiek, voorraadbeheer en financiële afwikkeling.

 Bedrijven als Lantech, Connectors Unlimited Ltd., Frencken en nog een aantal anderen Westerse productiebedrijven, maken al jaren tot volle tevredenheid gebruik van de expertise van Emcon en Polaris.

Inmiddels is er weer een belangrijke partner met Emcon in zee gegaan: Ridder Groep Harderwijk, fabrikant en marktleider op het gebied van aandrijfsystemen voor kassen en stallen, en moederbedrijf van HortiMaX, fabrikant van klimaatcontrole- en irrigatiesystemen. Zij openden anderhalf jaar geleden met behulp van Emcon’s expertise een vestiging in China ten einde in deze enorme groeimarkt hun vleugels uit te kunnen slaan.

Grootste groeimarkt

“De reden waarom Ridder Group zich in China wil vestigen, is de enorme groeimarkt daar op het gebied van technologie voor de bedekte tuinbouw. Met thans zeven medewerkers voor sales, techniek en officemanagement, runnen wij hier op dit moment een sales- en logistieke organisatie voor de afzet van Ridderproducten, zoals motorreductoren en geassembleerde irrigatiesystemen voor nieuwe tuinbouwkassen. Wij zorgen ter plekke zelf voor de marketing, sales en technische services van onze producten, waarbij Polaris zorgt voor officefaciliteiten, productieruimtes en professionele begeleiding, wat voor ons weer een veilige en snelle opstart betekent zonder onnodige aanloopkosten”, aldus Fulco Wijdooge.

Emcon

Hij vervolgt: “Op dit moment worden nog alle geassembleerde producten vanuit Nederland naar China verscheept, waar vervolgens deze op de Chinese markt worden afgezet. Zou de goederenstroom zo blijven, dan zouden we aan een logistieke partner voldoende hebben. Echter: wij streven ernaar om in de toekomst meer en meer onderdelen ter plekke op de Chinese markt te kopen en te assembleren, zodat niet alleen de levering daar plaats vindt, maar ook de hele periferie eromheen, inclusief inkoop, assemblage, kwaliteitsbeheer en logistiek. Dat is dan ook de reden voor ons geweest om met een partner als Emcon in zee te gaan, welke alle faciliteiten kan bieden; ook voor de toekomst. Bovendien is Emcon, met de Chinese medewerkers van Polaris, kind aan huis op de Chinese markt, met betrekking tot een netwerk van toeleveranciers en contacten met lokale overheden. We verwachten na drie à vier jaar opstart vanonder de vleugels van Emcon en Polaris over te kunnen stappen naar een zelfstandige eigen organisatie”.

Ook Jan Raijmakers, directeur van Emcon in Panningen, beaamt dat zijn concept werkt: “We zien dat bedrijven onder onze supervisie met een vliegende start succesvol kunnen integreren op de lokale Chinese markt, zonder voorafgaande specifieke kennis of hoge investeringen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven