Dymato benoemt nieuw management • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dymato benoemt nieuw management

Het nieuwe managementteam van Dymato, met van links naar rechts: Alianne Spyrakos, Colin Jennings en Maarten Mertens.

Colin Jennings (manager operations), Maarten Mertens (manager service) en Alianne Spyrakos (marketingmanager) hebben als managementteam de dagelijkse leiding van Dymato op zich genomen. Theo Coffeng en zijn echtgenote Ingrid laten sinds kort de dagelijkse aansturing over aan dit nieuwe managementteam.

“We zagen drie mensen met passie voor hun vakgebied, inhoudelijke expertise en veel ervaring die elkaar goed aanvullen”, zegt Ingrid Coffeng hierover. Zij combineert haar werk bij Dymato met het bestuurslidmaatschap van FPT Vimag.

“We merkten dat Colin, Alianne en Maarten als team goed bij elkaar passen. Door de dagelijkse leiding aan hen over te laten, zorgen we voor continuïteit van Dymato op de  lange termijn.”

Bedrijf uitgebouwd

Theo Coffeng heeft samen met zijn echtgenote Ingrid Dymato uitgebouwd tot een succesvolle vertegenwoordiger van de machinefabrikanten Hyundai Wia, Mitsubishi Electric, Röders TEC, Hanwha, bavius , Gurutzpe en Hegenscheid MFD.

Het echtpaar krijgt met deze stap tijd om minder te werken, maar ze blijven wel betrokken bij strategische beslissingen.

Klanten groeien en vragen volgens Dymato om passende oplossingen. “Ze zoeken een partner die ze helpt bij de transitie naar een smart factory, bij de digitalisering en automatisering. Ze zoeken een partner die een complete oplossing aanbiedt, inclusief een sterk service apparaat”, zegt Theo Coffeng.

Korte lijnen blijven

De dagelijkse leiding van Dymato is nu in handen van Colin Jennings, die al sinds 2011 als area sales manager bij Dymato werkt, Alianne Spyrakos, sinds enkele jaren marketing manager; en Maarten Mertens, een jaar geleden aangetrokken als servicemanager.

“De manier waarop we als Dymato met klanten omgaan, verandert niet”, zegt Jennings. Hij ziet de directe communicatie en de korte lijnen als een sterk punt van Dymato. De persoonlijke relatie met de klant is belangrijk. Die houden we vast.”

“De fabrikanten die we vertegenwoordigen, innoveren; ze zitten met hun machines aan de bovenkant van de markt”, vervolgt hij.

“Röders HSC bewerkingsmachines hebben in Duitsland een stevige positie in de halfgeleiderindustrie. Door de hoge nauwkeurigheid van deze machines en de integratie van CNC-frezen en slijpen komen zeer nauwkeurige werkstukken in één opspanning van de machine af met de mogelijkheid om op de machine tussentijds te meten en te compenseren, zoals Dymato demonstreerde tijdens de Tech Demoweek.”

Ook turnkey oplossingen

“Hundai Wia  heeft net een nieuw hoog nauwkeurig 5-assig verticaal bewerkingscentrum geïntroduceerd, de  KF7300/5A , met een tafelafmeting van Ø 630 mm en verplaatsingen X/Y/Z 765/650/520 mm. Daarnaast levert Dymato turnkey oplossingen van machines met automatisering.”

Jennings wijst verder op de draad- en zinkvonkmachines van Mitsubishi. Met de nieuwste generatie draadvonkmachine zijn contamination-free precisiewerkstukken te maken. “Een thema dat in de toelevering rond ASML actueel is.”

“Deze strenge cleanliness-eisen zijn – naast digitalisering, het verduurzamen en het inzichtelijk maken van de CO2-footprint  – nieuwe uitdagingen die op de verspanende sector afkomen.”

Serviceteam wordt uitgebreid

Dymato wil de klanten een betrouwbaar productieproces aanbieden. “Na het leveren van een machine voorzien wij onze klant van advies en training voor een optimaal rendement”, aldus Mertens. Daar ligt de uitdaging voor het serviceteam, dat door hem wordt aangestuurd.

Dymato breidt dit serviceteam verder uit. “Door het eigen serviceteam kunnen we het machinepark zelf onderhouden”, zegt hij. “Dat gecombineerd met de hoogwaardige machines die we installeren, maakt de servicedienst aantrekkelijk voor jonge monteurs. Ze vinden hier uitdagend werk.”

Marketing en sales

“Met onze marketingcampagnes willen we Dymato beter zichtbaar maken, uitstralen wie we zijn en zorgen dat de passende oplossing bij de klanten wordt aangeboden”, zo schetst Spyrakos haar rol. Naast haar marketingwerkzaamheden doet ze ook sales binnendienst.

Groei voortzetten

Het managementteam is ervan overtuigd dat Dymato de groei zal voortzetten. “Alle ingrediënten zijn er: sterke merken, een eigen pand, een gemotiveerd team. We gaan nu een vervolg geven aan dit mooie bedrijf dat Theo en Ingrid hebben opgebouwd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven