Ga naar hoofdinhoud

Dumaco neemt Ubroek over

Ubroek in Venlo (onderdeel Dumaco).

Dumaco heeft Ubroek precison in large machining uit Venlo overgenomen. Daarmee wordt het de achtste vestiging van het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam. De strategische stap opent voor Dumaco “nieuwe deuren voor groei en innovatie” en “waarborgt de toekomst en werkwijze van de medewerkers bij Ubroek precision in large machining”.

Ubroek stamt uit 1965 en zetelt in Venlo. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot moderne specialist in precisie metaalbewerking.

De toeleverancier produceert grote en complexe precisieonderdelen met behulp van draaien, frezen, kotteren, draadvonken, slijpen en meten.

Het bedrijf levert voor klanten in Nederland, België en Duitsland in diverse branches, zoals de olie- en gasindustrie, de energiesector en de halfgeleiderindustrie.

Geen opvolging familiebedrijf

John Hermans, directeur van Ubroek, geeft aan dat hij geen opvolger had voor het familiebedrijf.

“Daarom zocht ik naar een sterke partner waarop wij een waardevolle aanvulling vormen en verdere groei mee kunnen realiseren”, vertelt hij. “Dumaco bestaat uit zeven vestigingen waarin wij de synergie zien.”

Nieuwe mogelijkheden, expertise

Edwin Voermans, CEO bij Dumaco, deelt zijn enthousiasme over de uitbreiding.

“De toevoeging van Ubroek precision in large machining vormt een waardevolle aanvulling en stelt ons in staat om een nog breder scala aan klanten van dienst te zijn.”

“We kijken ernaar uit om gebruik te maken van bijna 60 jaar aan expertise en de nieuwe mogelijkheden op het gebied van verspaning in grootschalige machinale bewerking.”

Actief samenwerking opzoeken

“Hoewel we als zelfstandige vestiging binnen de groep blijven opereren, zullen we actief de samenwerking opzoeken met de andere vestigingen”, vertelt Hermans. Hij blijft voorlopig zelf ook nog aan boord bij Ubroek.

“Ubroek precision in large machining deelt dezelfde visie en manier van werken als Dumaco,” legt Hermans uit. Hij ziet als grote overeenkomst het “meedenken met de klant” en het “oprecht ontzorgen van onze klanten”.

Net als Dumaco biedt Ubroek specialistische bewerkingen aan, zoals kotteren, carrousel draaien, slijpen, vlakslijpen, draadvonken en frezen.

Innovatie, continue verbetering

Beide bedrijven geven aan daarbij naar innovatie en continue verbetering te streven, om dezelfde hoogwaardige kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

“De samensmelting van Dumaco en Ubroek precision in large machining belooft een toekomst waarin innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid centraal blijven staan”, aldus Voermans.

200 jaar ervaring

Hoewel Dumaco als merk relatief kort (5 jaar) bestaat, heeft de plaatbewerkingsgroep zo’n 200 jaar ervaring in de wereld van metaal.

Verdeeld over de acht vestigingen in Nederland werken 700 medewerkers voor ruim 900 klanten.

Behalve in Hardinxveld-Giessendam, zetelt het bedrijf ook in Kampen, Montfoort, Oss, ‘s-Gravenpolder, Varsseveld en Woerden. Met deze acht lokale partners wordt een landelijke dekking bereikt.

Plaat- en buiswerkonderdelen

Doordat de vestigingen samenwerken, kunnen oplossingen geboden worden voor al het plaat- en buiswerk op onderdelenniveau.

Ook is het bedrijf sterk in complete plaatwerksamenstellingen met de mogelijkheid voor machinale nabewerking en nabehandeling of coating.

Dumaco heeft verder een volledige werkplaats voor koperbewerking en geeft aan “hoogwaardig gecertificeerd” te zijn “qua organisatie en op het gebied van lassen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven