Drie vijfassers Hurco voor zware werkstukken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Drie vijfassers Hurco voor zware werkstukken

De VMX 60 SRTi van Hurco is ontwikkeld voor het nauwkeurig bewerken van grote delen (foto: Hurco)

Hurco heeft drie machinemodellen met zwenkkop en draaitafel ontwikkeld voor de handling van zware precisiedelen, waarbij complexe contouren bewerkt moeten worden. De grote, geïntegreerde draaitafel van de bewerkingscentra uit de SRTi-reeks maakt dit mogelijk. De zwenkkop/draaitafel configuratie maakt een horizontale bewerking met optimale spaanbeheersing mogelijk. Alle vijfassige CNC freesmachines zijn met een pompsysteem voor spanenspoeling uitgevoerd. De draaitafel heeft als C-as een onbegrensde hoekverdaaiing.

Alle C-as draaitafels van de Hurco 5-assige CNC bewerkingscentra draaien onbegrenst. De zwenkkop kan het werkstuk ook bij vlakverdraaiing goed bereiken wat een voordeel oplevert bij de bewerking van impellers en turbineschoepen. Het ‘Done-in-one’ principe, een combinatie van meerdere bewerkingsprocessen in één machine, is een vast bestanddeel van de ontwikkelingswerkzaamheden bij Hurco. De uitvoeringen VMX 42 SRTi en de VMX 42 HSRTi bieden een opspanbereik van 1.279 mm x 610 mm en een verplaatsing van 1.060 mm in de X-as, met respectievelijk een 12.000 min-1 of 18.000 min-1 motorspindel. De grotere VMX 60 SRTi heeft een opspanbereik van 1.675 mm x 660 mm en verplaatsingen van 1.525 mm x 660 mm in X- en Y-as.

Programmeren

De vijfassige CNC bewerkingscentra uit de SRTi-reeks zijn uitgerust met de HURCO WinMax CNC-besturing, naar keuze met directe inleesmogelijkheid van DXF-files. Deze CNC besturing kan met de WinMax-dialoogsoftware  eenvoudig vijfzijdige bewerkingen programmeren zonder gebruik te maken van G-codes. In combinatie met DXF-inlezing zijn er drie stappen nodig om tot de verspaning van precisiedelen over te gaan. “Vergeleken met de snelle Hurco dialoogprogrammering gaat de DXF inlezing in nog eens de helft van die tijd”, bericht Michael Auer, directeur van Hurco.

De zwenkkop en draaitafel configuratie van de SRTi-reeks maakt een horizontale bewerking met optimale spaanbeheersing mogelijk
De zwenkkop en draaitafel configuratie van de SRTi-reeks maakt een horizontale bewerking met optimale spaanbeheersing mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven