DMG Mori start met pay-per-use • Metaal Magazine
Nieuws

DMG Mori start met pay-per-use

DMG Mori wil in de loop van het jaar PayZR gaan aanbieden. Deze pay-per-use (betalen naar gebruik)-service zal allereerst als optie worden aangeboden bij de M1, de nieuwe 3-assige universele freesmachine.

Betalen naar gebruik als abonnementsvorm is bij consumenten al onmisbaar, stelt het bedrijf, bij films en muziek. DMG Mori wil dit nieuwe businessmodel nu ook gaan invoeren bij bewerkingsmachines, om zo de financiële drempel voor dergelijke machines te verlagen. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

Betalen voor het gebruik

Met PayZR – pay with zero risk – betalen klanten niet langer voor de machine maar voor het gebruik ervan. Op die manier hebben ze niet meer te maken met investeringskosten, aldus het bedrijf. Ook kunnen ze innovatiecycli versnellen en deelnemen aan digitale diensten met maximale planningszekerheid en flexibiliteit.

Door PayZR te gebruiken voor de nieuwe M1 kan de klant simpelweg een abonnement nemen op de M1 in plaats van dit instapmodel aan te schaffen, stelt DMG Mori. De M1 is eerder dit jaar tijdens het digital event gepresenteerd.

Lees ook:

Betalen naar gebruik? ‘Prima’ (18 december 2020)

De stelling: Betalen naar gebruik: goede optie? (3 november 2020)

‘Pay-per-use’ nog geen optie bij machinebouwer (4 april 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven