Ga naar hoofdinhoud

Digitalisering: lust of last?

Weet u hoeveel uw machine precies verbruikt? En welke mogelijkheden digitalisering en artificial intelligence allemaal bieden? Dat komt onder veel meer naar voren tijdens de vierde Nationale Aandrijftechniekdag in De Vasim in Nijmegen. Thema van dit kennisevent is ‘Digitalisering: lust of last?’.

Wat moeten we met de hype rondom artifical Intelligence? Hoe verandert het onze levens en werkomgevingen? En hoe kunnen we deze technologie in de toekomst met kracht en kennis inzetten maar ook beheersen?

Abelen (Wizzin) neemt als keynote spreker de bezoekers in Nijmegen mee op een verkenningstocht door de wonderen van AI onder de noemer ‘AI: Realiteit en Verwachtingen’. Hij inspireert het publiek met een eerlijk verhaal over artificial intelligence.

Koppelen met smart data

Vervolgens vertelt Wouter Meijers (Lenze) hoe zij OT met IT verbinden, oftewel de machine koppelen met smart data. Meijers legt uit wat dit betekent voor de businessmodellen van de machinebouwer van morgen.

We willen steeds meer met onze aandrijvingen. Vooral data om de conditie van onze machines en pompen te bewaken, ze remote in bedrijf te kunnen nemen, mee te kijken bij de klant of de klant de gelegenheid te bieden zelf via de cloud naar zijn machinepark te kijken.

 Maar ook robotisering, autonomie en duurzaamheid spelen een rol. En wat te denken van veiligheid, zowel van de machine als in de communicatie, oftewel cybersecurity?

Dit alles komt naar voren in diverse plenaire en parallelle sessies tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag, het kennisevenement van vaktitels Aandrijftechniek en PompNL. De dag wordt gehouden op donderdag 12 oktober.

Meer informatie

Lees meer over het programma, de sprekers en aanmelden

Eén reactie op “Digitalisering: lust of last?

  • Herman VAN DEN DUNGEN

    Digitalisering in het algemeen wordt al sinds de invoering van internet gezien als dé oplossing van alle bestaande en nog niet bestaande problemen. Helaas, digitalisering als onderdeel van de wens van de mens naar steeds maar meer, meer, meer, werkt versneld mee aan de vernietiging van de aarde en de mensheid. Digital = Digikill! Helaas maakt de mens er volop gebruik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven