‘Digitalisering in aandrijftechniek’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Digitalisering in aandrijftechniek’

Platform Aandrijftechniek presenteert op 6 oktober de eerste Nationale Aandrijftechniekdag. De rode draad voor dit digitale kennis-event is ‘Digitalisering in de aandrijftechniek, geen ontkomen meer aan!’. Aan de orde komen onder meer 3D-printing, services, monitoring, security en onderhoud in de aandrijftechniek.

Er verandert veel binnen de wereld van de aandrijftechniek. Deze van oudsher mechanische hardware-markt transformeerde de afgelopen jaren al richting automatisering.

Software en digitalisering

Maar de komende jaren gaat het nog verder veranderen richting software en digitalisering. Wat staat de engineer te wachten bij de machinebouwers, bij de eindklant en bij de toeleveranciers?

Geïnteresseerde engineers, zowel mechanisch, elektro als software, worden bijgepraat en geïnformeerd in 12 parallelsessies van 20 tot 30 minuten. Vier van deze sessies worden gehouden door de exclusieve partners van dit event. Dit zijn Bosch RexrothFestoLenze en Nidec Netherlands.

Subthema’s

Aan bod komen subthema’s als de verschuiving van hardware naar software, standaardisatie en online configuratie, energiebesparing in de aandrijftechniek, elektrificatie mobiel en maritiem, normering cyber security, cloudservices, conditiebewaking en preventief onderhoud, 3D-printing in de aandrijftechniek, en meer.

Gratis, online kennis opdoen en netwerken

Het kennisevent is gratis en volledig online. De bezoeker krijgt een digitaal entreebewijs. Er is een ontvangstbalie en bezoekers kunnen onderling met elkaar netwerken. In een speciale bedrijvenomgeving staan virtuele stands van de partners en andere deelnemende bedrijven. Hier kunnen bezoekers in gesprek gaan met medewerkers van deze bedrijven of informatie ontvangen over specifieke onderwerpen.

Meer informatie

De eerste Nationale Aandrijftechniekdag wordt op 6 oktober 2020 van 13.00 tot 16.00 uur georganiseerd door zuster-vaktitel Aandrijftechniek (van Eisma Industriemedia).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven