Cybercrime ook in de metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cybercrime ook in de metaal

Metaalondernemers die denken geen slachtoffer te worden van cybercriminaliteit zijn naïef. Dat stelt Ian Breedveld van Computest in het meinummer van Metaal Magazine. Het gaat hackers in eerste instantie niet om de mogelijke waarde, maar juist om het gemak om in systemen binnen te kunnen  dringen.

Internetcriminelen zoeken overal op het web naar gaten of kwetsbaarheden in systemen, stelt Breedveld. Ze checken waar ze controle over computers kunnen krijgen en versleutelen vervolgens de bestanden. Pas daarna wordt de waarde bepaald.

Cybersecurity: ‘Weinig stappen gemaakt’

Breedveld vindt dat ondernemers in de metaal nog maar weinig echte stappen maken in cybersecurity. “En dat terwijl deze vorm van criminaliteit ervoor kan zorgen dat het complete productieproces stilvalt, met alle mogelijke schade van dien.”

Tips ter voorkoming cybercrime

“Omdat ransomware heel makkelijk te maken is, kan zelfs de concurrent ermee aan de slag gaan”, stelt hij. Compuserve test systemen en geeft tips over beveiliging van systemen. Lees tips om cybercrime te voorkomen in Metaal Magazine nummer 4.

No more ransom

Ook worden tips gegeven als bedrijven al slachtoffer zijn geworden van ransomware. Een van de tips? Check www.nomoreransom.org om mogelijk niet goed versleutelde bestanden weer terug te halen. Ook geeft de website een inkijkje in mogelijke sleutels.

Bekijk Metaal Magazine nummer 4 (mei 2018)
Neem een abonnement
Adverteren in het volgende nummer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven