Compleetbewerking op Nakamura NTMX • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Compleetbewerking op Nakamura NTMX

Het nieuwe draai-freescentrum Nakamura-Tome NTMX beschikt over in totaal negen CNC-gestuurde assen. In principe is de NTMX een combinatie van een verrijdbare kolommachine met vier CNC-assen en een dubbele spil draaibank met vijf CNC-assen.

De Nakamura-Tome NTMX heeft, met een eigen gewicht van 14.500 kg op een oppervlakte van slechts 4,8 m bij 2,7 m, twee tegenover elkaar liggende aangedreven draaispillen van 11 kW, een revolver met 24 plaatsen en een verrijdbare kolom met zwenkbare freeskop. Aan weerzijden van de verplaatsbare kolom bevinden zich gereedschapsmagazijnen met elk plaats voor 24 gereedschappen. Zowel bij het draaien als het frezen maakt de Nakamura-Tome gebruik van Capto C4 opnames.

 

Nakamura-Tome NTMX compleetbewerking

De zwenkbare freeskop en de revolver kunnen hun gereedschappen zowel afzonderlijk als tegelijkertijd aan de beide draaispillen inzetten. Hiermee zijn nagenoeg alle mogelijke bewerkingsmogelijkheden te gebruiken. (foto’s: Nakamura-Tome)

 

De afstand tussen de spindels is 980 mm, de maximale draailengte is 780 mm en de maximale draaidiameter is 200 mm. De zwenkbare freeskop heeft een vermogen van 7,5 kW, een maximaal toerental van 20.000 omw./min. en kan zwenken tussen de +/- 95 graden. De Y-as beweging van de freeskop is ook 200 mm.

 

Nakamura-Tome NTMX compleetbewerking

Apart is dat de freeskop gebruik maakt van beide gereedschapsmagazijnen die links en rechts hiervan gepositioneerd zijn. Voordelen hiervan zijn: een minder te bewegen massa, de magazijnen zijn wisselend tijdens productie te beladen en de wisseltijden zijn minder dan 5 sec.

 

Nakamura-Tome wordt in Nederland vertegenwoordigd door Gibas Numeriek in Almere.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven