Cleanroom Management International naar Trescal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cleanroom Management International naar Trescal

Cleanroom Management International (CMI) in België, Frankrijk en Nederland wordt overgenomen door Trescal. Dit bedrijf in kalibratiediensten neemt bovendien het Italiaanse Aviatronik over. Beide overgenomen bedrijven zorgen voor Trescal voor een toename van 13 miljoen euro aan totale omzet en ruim 100 extra kalibratie-experts.

CMI en Aviatronik betekenen voor Trescal de zevende en achtste overname dit jaar. Sinds april 2018 (toen Omers in Trecal investeerde) zijn dit de tweeëndertigste en drieëndertigste overname van Trescal.

CMI

Cleanroom Management International (CMI) (foto) is opgericht in 1991. Het bedrijf telt 5 vestigingen, waaronder CMI the Netherlands in Eindhoven.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het kwalificeren van cleanrooms, HVAC-systemen en thermal mapping, de kalibratie van deeltjestellers en lichtmeters en de verkoop en verhuur van metrologie-instrumenten.

CMI heeft een portofolio voor klanten in life sciences (waaronder de farmaceutische industrie), maar ook in de voedingsindustrie, micro-elektronica en industrie als geheel.

Aviatronik

Aviatronik, opgericht in 1983, heeft 2 labs in Milaan en Rome en is geaccrediteerd in rf (radio frequency). Het heeft zo’n 700 klanten, vooral in lucht- en ruimtevaart en de defensie-industrie.

Trescal ziet de overnames als “perfect passend” in de strategie van het bedrijf.

“Cleanroom Management International versterkt ons life sciences-aanbod in Noordwest-Europa”, aldus Trescal-ceo Guillaume Caroit, “terwijl de rf-capaciteiten van Aviatronik onze diensten voor ruimtevaart en defensie in Zuid-Europa versterken.”

Trescal

Trescal geeft aan wereldleider in kalibratiediensten te zijn. Het biedt diverse industrieën overal ter wereld een single-source oplossing voor kalibratie, meting, reparatie, kwalificatie, validatie en asset management. Het bedrijf zit in Nederland in Hengelo en Zoetermeer.

Technici en experts voeren geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde diensten uit voor alle gemeten variabelen en meetinstrumenten in alle technische domeinen.

Het bedrijf heeft 4.100 medewerkers en voert jaarlijks meer dan 3,3 miljoen activiteiten uit, waaronder 27.000 reparaties voor 150.000 soorten instrumenten en 20.000 merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven