Clean Event: Industriële reinheid steeds belangrijker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Clean Event: Industriële reinheid steeds belangrijker

Clean (foto: Mikrocentrum)

Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid is een van de kritische stappen in hightech productieprocessen. Industriële reinheid en contamination control worden steeds belangrijker, met name in semicon, metaalbewerking en -verwerking, medische technologie, lucht- en ruimtevaart maar ook automotive Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen al funest zijn voor het functioneren van een systeem of machine. Deze uitdagingen en het verbinden van de gehele keten rondom industriële reinheid staan centraal tijdens het Clean Event 2022.

Zo is voor high precision cleaning het hele proces bepalend en daarvan raken steeds meer bedrijven doordrongen. “Als we alleen al kijken naar de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar, dan hebben we gezien dat de eisen verder aangescherpt worden. Alles om uitval door particle of moleculaire verontreiniging te voorkomen.” Dat zegt Karin Mous, eventmanager van het Clean Event.

Stevige uitdaging

Het eindpunt van de steeds strenger wordende reinheidseisen in de hightech industrie is nog lang niet bereikt, stelt ze. Deze eisen liggen op een dusdanig hoog niveau, dat het tegemoetkomen in de praktijk een stevige uitdaging blijkt.

Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de klok, zowel voor OEMs als toeleveranciers. Het gehele proces moet namelijk onder controle zijn: van ontwerp tot produceren, assembleren en verpakken. Ook dit komt aan bod tijdens het Clean Event, op 17 mei in Veldhoven.

Verbinden van hele keten

Het Clean Event verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de uitdagingen aan te gaan, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. 46 leveranciers van industriële schoonmaakdiensten, -systemen en -producten en 17 sprekers delen de laatste innovaties en ontwikkelingen, maar hebben ook het doel om samen met de bezoekers te sparren over oplossingen voor uitdagingen in de dagelijkse praktijk.

Ook online community

Verbinden en kennisdelen staan centraal tijdens het Clean Event. Het brengt de gehele cleanliness keten jaarlijks bij elkaar. “Dat verbinden en kennisdelen beperkt zich trouwens niet alleen tot het fysieke evenement”, vertelt Mous.

“We bieden aanvullend ook een online community aan waar de keten het gehele jaar elkaar kan ontmoeten en kennis kan delen. Door een centrale plek hiervoor te bieden, kan de toelevering gemakkelijker gezamenlijk werken aan het tegemoetkomen aan de reinheidseisen. Voor de OEMs biedt het inzichten in de uitdagingen in de dagelijkse praktijk.”

1-op-1 advies door ASML

Bezoekers kunnen reinheidsvraagstukken voorleggen aan experts van ASML in vooraf geplande 1-op-1 gesprekken van 10 minuten. “We zijn ontzettend trots op het feit dat ASML de bezoekers een unieke kans biedt om direct samen te sparren over uitdagingen waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen”, zegt Mous. “Het zorgt er niet alleen voor dat deze uitdagingen sneller worden aangepakt, maar ook voor wederzijdse begripsvorming tussen de OEM, in dit geval ASML, en de toeleveranciers”.

Workshop: clean voor management

De workshop Clean voor management, verzorgd door Mikrocentrum-docenten Cees van Duijn en Koen van der Merwe, biedt managers handvatten om in te spelen op de toenemende reinheidseisen van de klant. Ook wordt aandacht besteed aan korte en langere termijn effecten op het gebied van marktbenadering, bedrijfsprocessen, investeringen, opleidingen, kost- en verkoopprijzen.

Congres: De praktijk centraal

In het congresprogramma ligt de nadruk op praktijkervaringen. Zo vertelt Hein Verschuren van Unicorn ICS aan de hand van een klantcase, hoe hoge reinheid bereikt kan worden met ultrasoon reinigen. Paul Blom van VDL ETG deelt inzichten uit het onderzoek wat zij doen naar contamination control om hun producten en productieprocessen af te stemmen aan de toenemende reinheidseisen.

Rients de Groot van Thermo Fisher Scientific vertelt hoe de reinheid in het fabricageproces van onderdelen en het assemblageproces van de onderdelen en modules een belangrijk rol speelt in het resultaat. Hierbij belicht hij aan de hand van voorbeelden de fabricageaspecten, de specificatie en validatie.    

Meer informatie

Het Clean Event wordt op 17 mei georganiseerd door Mikrocentrum in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

Het evenement is gratis toegankelijk.

Bekijk het programma en meld u aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven