Bosch Scharnieren naar Estève & Compagnie • Metaal Magazine
Nieuws

Bosch Scharnieren naar Estève & Compagnie

Bij Bosch Scharnieren in Doetinchem werken 25 mensen (foto: Bosch Scharnieren).

Het Nederlandse Bosch Scharnieren is overgenomen door het Franse Estève & Compagnie. Fried Kaanen, sinds 2004 directeur en eigenaar van Bosch Scharnieren, treedt toe tot het strategisch comité van Estève & Compagnie. De overname van de scharnierenproducent gebeurt via Estève-dochter en branchegenoot Pinet Industrie.

“De twee bedrijven vormen een uitstekende combinatie en een kracht op de Europese markt voor scharnieroplossingen”, stelt Kaanen. “De bedrijven delen dezelfde waarden, streven naar innovatie en hebben een sterke focus op klanttevredenheid”, geeft hij aan.

Korte levertijden dankzij QRM

Bosch Scharnieren is expert in het vervaardigen van kleine series scharnieren – van prototype tot series van 1.000 stuks. Dit gebeurt met korte levertijden, dankzij de methode van Quick Response Manufacturing (QRM) die al vele jaren wordt toegepast. Het bedrijf heeft meer dan 500 klanten, hoofdzakelijk in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Estève & Compagnie was op zoek naar een betere ondersteuning van haar klanten en distributeurs in het geografische gebied dat Duitsland, Nederland, België en Luxemburg omvat, en die een derde van het Europese bruto binnenlands product vertegenwoordigen.

Vlakbij Duitse grens

Bosch Scharneren ligt op 15 km van de Duitse grens. Het biedt daarom een sterke geografische aanvulling op de dochteronderneming Pinet Industrie, dat opereert in de markt van scharnieren en sloten voor industriële toepassing.

“Deze overname past perfect bij onze ambitie voor een sterke, duurzame, winstgevende groei met respect voor al onze stakeholders”, geeft Guillaume Bataille, CEO  van Estève & Compagnie, aan.

Kaanen, die ook voorzitter is van Koninklijke Metaalunie, zal toetreden tot het strategisch comité van Estève & Compagnie.

Estève & Compagnie

Estève & Compagnie is een Franse industriële groep, in 2019 opgericht door Bataille, met het hoofdkantoor in Tremblay-en-France, bij Parijs.

De missie is om een groep van industriële bedrijven te vormen, in Europa en de Verenigde Staten, bij voorkeur in combinatie met scharnieren.

Pinet Industrie

Pinet Industrie, opgericht in 1840, is dochterbedrijf van de groep Estève & Compagnie en zetelt eveneens in Tremblay-en-France.

Het is een belangrijke speler in het ontwerp, de fabricage en de distributie van hang- en sluitwerk voor industriële toepassingen.

Het bedrijf telt 140 medewerkers, realiseerde in 2021 een omzet van 23 miljoen euro en heeft 2300 internationale klanten.

Pinet heeft een fabriek en logistiek centrum in Chaulnes (in het noorden van Frankrijk) en Sousse (in Tunesië), en 2 verkoopfilialen in England en Duitsland.

Bosch Scharnieren

Bosch Scharnieren uit Doetinchem levert scharnieren in kleine series voor industriële toepassingen. Het bedrijf heeft 25 medewerkers in dienst en heeft in 2021 een omzet behaald van 3,5 miljoen euro.

Lees ook:

Fried Kaanen schetst voor Metaal Magazine de belangrijkste thema’s aan de vooravond van de Nederlandse Metaaldagen (video) (14 september 2021)

Fried Kaanen (in interview met Metaal Magazine over strategie mkb): ‘Metaalbedrijf: Wat wordt je bestaansrecht? (13 maart 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven