Ga naar hoofdinhoud

BMZ investeert miljoenen in Amada-lassystemen

Batterij van BMZ voor e-mobiliteit (foto BMZ).

BMZ Group schaft voor meer dan 11 miljoen euro lassystemen van Amada Weld Tech aan voor de productie van batterijen. Het is de grootste order van het bedrijf in apparatuur van Amada Weld Tech. Deze grote investering in de Duitse productiecapaciteit van BMZ is bedoeld om aan de groeiende vraag in de sterk groeiende markt voor energieopslagoplossingen te voldoen.

BMZ Group is een wereldwijde specialist in de productie van lithium-ion batterijen. Amada Weld Tech is innovator van creatieve verbindings- en metaalbewerkingsoplossingen.

Als belangrijke speler op de markt voor energieopslagoplossingen (van zowel producten met een wit label als producten met een BMZ-merk) breidt BMZ zijn marktpositie uit door al in een vroeg stadium te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit. Dit om te kunnen blijven voldoen aan de exponentieel toenemende vraag van klanten.

Amada Weld Tech zal, als belangrijke fabrikant van lasapparatuur, bijdragen aan de toekomstige groei van BMZ. Dit doet het bedrijf door maximale processtabiliteit en herhaalbaarheid te bieden, met de levering van beproefde, betrouwbare lassystemen, aldus het bedrijf.

‘Uitdagingen in batterij-productie’

Lassen is een van de belangrijkste processen binnen de batterijproductie en tegelijkertijd een potentiële bottle neck van het hele productieproces, stelt Amada Weld Tech.

Het bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in weerstandslassen en is zich terdege bewust van de uitdagingen van het verbinden van toepassingen in de batterijproductie.

Door de kennis van de interne ontwerpafdeling te combineren met de expertise van de applicatie- en onderzoekslaboratoria, kunnen weerstandslassystemen worden gecreëerd om de dagelijkse operatie zo efficiënt mogelijk te maken.

Markt zal verviervoudigen

De markt voor energieopslag zal naar schatting in 2027 bijna verviervoudigen. Die stijgende vraag is een gevolg van de toegenomen verantwoordelijkheid van onder meer de industrie. Het maakt onderdeel uit van de energietransitie voor klimaatontwikkeling.

Daarnaast vraagt de wereldmarkt steeds vaker om energieopslag. Als lasspecialist zal Amada Weld Tech ontwerpdeskundigheid, technische kennis en optimale oplossingen blijven bieden door volledig geautomatiseerde productiemachines te leveren.

‘Made in Germany’-aandeel

Met deze grote investering in de Duitse productiecapaciteit verstevigt BMZ niet alleen zijn eigen marktpositie maar ook het ‘made in Germany’-aandeel op de wereldwijde energiemarkt.

Het behoudt ook bestaande banen en creëert het talrijke nieuwe banen op het gebied van industriële competentie in Zuid-Duitsland.

Zakelijke relatie ‘vol begrip en vertrouwen’

Amada Weld Tech heeft BMZ in het verleden al veel AWS-3 Jupiter RW weerstandslassystemen kunnen leveren. “Maar deze meest recente order is tot op heden onze grootste deal met BMZ”, zegt Dave Fawcett, CEO van de Europese en Amerikaanse activiteiten van Amada Weld Tech.

“We kijken er naar uit om deze order uit te voeren en onze succesvolle samenwerking in de toekomst voort te zetten.”

“BMZ en Amada Weld Tech zijn verbonden door een zakelijke relatie vol vertrouwen en begrip, die al vele jaren duurt”, zegt BMZ CEO en oprichter Sven Bauer.

“We zijn blij zo’n sterke en ervaren partner aan onze zijde te hebben als het gaat om zo’n grote investering in onze toekomstige levensvatbaarheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven