Bij Hermle keuze tussen Heidenhain TNC640 of iTNC530 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bij Hermle keuze tussen Heidenhain TNC640 of iTNC530

De nieuwe C52 van Hermle, dit is een berwerkingscentrum die ingezet kan worden voor draaien en frezen (foto's: Hermle)

Eind april tijdens de jaarlijkse open dagen liet Hermle meer dan 30 machines onder spaan zien. Een bijzonder spektakel. Noviteiten dit jaar waren de vijfasser C52 en de software HACS. Ook was in Gosheim (D) een nieuwe montagehal te bezichtigen.

De nieuwe C52 die Hermle eind april tijdens de Hausausstellung in Gosheim presenteerde, is een verbeterde uitvoering van de C50. De twee in de type-aanduiding verwijst naar tweede generatie. Hermle biedt de C52 in een vijfassige freesuitvoering (C52 U) en als vijfassig bewerkingscentrum voor frees- én draaibewerkingen (C52 U MT, MT staat voor millturn). Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer over deze machine. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement. In ons land heeft Hermle een vestiging in Horst.

Een C52 met palletwisselaar
Een C52 met palletwisselaar

Heidenhain TNC640 of iTNC530

Opvallend is dat bij Hermle de gebruiker van de C52 een keuze aanbiedt tussen Heidenhain CNC-besturingen TNC640 of de iTNC530. De 640 wordt door Hermle omschreven als ‘’de besturing van de toekomst’’. Maar de 530 blijft leverbaar:  ‘’Hermle wil niet kiezen voor de klant. Iedereen bepaalt zelf zijn eigen wisselmoment tussen de besturingen’’. Voor de nieuwe C12 – vorig jaar geïntroduceerd – is deze keuze-optie overigens niet beschikbaar, daar is de 640 meteen als standaard ingevoerd.

Abonnees van Metaal Magazine kunnen in het archief meer lezen over de compacte C12.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven