Betrouwbaar met grote functionaliteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Betrouwbaar met grote functionaliteit

Het eerste vijsassige UMC-750 bewerkingscentra van Haas bij Rols Machineonderdelen is inmiddels uitgerust met een handlingsrobot van Kawasaki, zodat onbemand 24/7 geproduceerd kan worden (foto’s: Marian Oosterink)

“Een betrouwbare machine die een grote functionaliteit biedt voor zijn geld”, zo typeert directeur Jack Vromans van Anvil Industries het vijfassige UMC-750 bewerkingscentrum van Haas. “Mid-cost in aanschaf en low-cost in onderhoud.” Bij groepslid Rols Machineonderdelen in Geldrop wordt binnenkort de zevende machine in gebruik genomen.

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat de eerste machine van Haas zijn intrede deed bij Rols Machineonderdelen, in de vorm van een grote GR510 gantry-machine. “Qua prestaties verraste de machine ons meteen in positieve zin”, herinnert Vromans zich. Met name wat betreft zijn nauwkeurigheid deed de machine niet eens zoveel onder voor de veel duurdere machines uit het topsegment. Vromans spreekt dan ook van “nauwkeurige bewerkingen voor weinig geld”. In de jaren daarna werd de GR510 gevolgd door een hele serie VF-machines van Haas in diverse afmetingen. Drie-assige bewerkingscentra met trunnionsystemen voor vier- of vijfassige bewerkingen. Toen Haas in 2013 zijn eerste vijfasser op de markt bracht, de UMC-750, aarzelde Vromans niet om ook hierin te investeren. “Deze machine van Haas durfde ik op grond van onze ervaringen blindelings te bestellen. De machines doen wat ze beloven en werken heel betrouwbaar.”

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven