Automatiseren van meerdere kleine series in één • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatiseren van meerdere kleine series in één

Cellro Xcelerate.

Op Metav 2018 demonstreert Cellro het standaard Xcelerate automatiseringssysteem. Dit wordt nu optioneel geleverd met een Fixture Exchange. Met deze module kan de robot meerdere freesseries in één cyclus combineren door het automatisch verwisselen van machineklemmen en robotgrijpers.

In de loop der jaren is Xcelerate een algemeen erkend automatiseringssysteem geworden. Dankzij het compacte formaat, het brede scala aan mogelijke functies en de gebruiksvriendelijke bedieningselementen is het een goede oplossing voor vele uiteenlopende productiedoeleinden, van 24 uur per dag een enkele machine laden tot flexibele on-demand ondersteuning van de productie voor verschillende machines in een verplaatsbare opstelling.

Modulaire technologie

Voorheen was het automatiseren van meerdere freesmachineseries lastig, omdat de machine handmatig moest worden aangepast voor het volgende product. Dit was met name omslachtig tijdens productie buiten kantooruren. Xcelerate is gebouwd op modulaire technologie, waardoor de eindgebruiker het systeem waar nodig kan aanpassen om aan steeds veranderende behoeften te voldoen. Het R&D-team van Cellro ontwikkelt nieuwe modules en applicaties, waardoor het inzetbaarheidsbereik van Xcelerate wordt verbeterd. Op de Metav 2018 demonstreert Cellro een van Xcelerate’s nieuwste modules: de Fixture Exchange.

Eén onbemande productiecyclus

De Fixture Exchange stelt het Xcelerate-automatiseringssysteem in staat om tot vier series samen te voegen tot één onbemande productiecyclus. De module bestaat uit automatische klemmen en vier pallets. Eerst plaatst de robot de juiste pallet met behulp van een palletgrijper. Vervolgens stelt de robot zich in op een productgrijper om het product in de machine te plaatsen. Nadat alle producten zijn voltooid, bereidt de robot automatisch de volgende serie producten met hun respectievelijke pallets voor.

Xcelerate en Fixture Exchange in actie

Cellro geeft een live-demonstratie van de Fixture Exchange naast een Xcelerate X20 op de Metav 2018, die van 20-24 februari in Düsseldorf wordt gehouden. Geïnteresseerden kunnen Cellro bezoeken bij stand D85 in hal 16.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven