Ga naar hoofdinhoud

Automatisch strijkbuigen met omsteltijd nul

“Volautomatisch en met een omsteltijd van nul”, dat noemt productieleider Mart Neggers van New Store Europe in Den Bosch de grote charme van de P4Xe strijkbuigmachine van Salvagnini. Dat voordeel komt vooral tot zijn recht in situaties waar sprake is van veel wisselende series en productvarianten.

Bij de P4Xe worden de uitslagen ingevoerd vanuit automatische magazijnen of met behulp van een robot vanaf stapels op een pallet. Dat laatste is het geval bij New Store Europe, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Kuka robot. Deze neemt de gebogen panelen na bewerking ook uit de machine en legt ze af volgens een geprogrammeerde stapeling. De robot zorgt ook voor de plaatsing van de daarvoor benodigde lege pallets. De P4Xe strijkbuigmachine kan ook rechtstreeks worden gekoppeld aan een S4Xe ponsmachine van Salvagnini.

 

Salvagnini width =

 

Flevo Trading

De uitslag wordt op de machine overgenomen door een transportwagen die de plaat naar de centreerpositie brengt. “Die centrering vindt altijd plaats in de kritische uithoeken”, legt Hans Mac-Kenzie uit, voormalig vertegenwoordiger van Salvagnini in ons land en nu (vanwege zijn kennis van de machines) nog deels actief voor de nieuwe vertegenwoordiging Flevo Trading in Zeewolde. Bekijk hieronder een video van de P4X:

 

 

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over deze machine van Salvagnini bij New Store Europe. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven