‘Aluminium profielen snel te combineren’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Aluminium profielen snel te combineren’

Online platform TechniekSpecialist levert 3 verschillende aluminium profielsystemen en toebehoren van RK Rose+Krieger: Blocan profielen, ISB (Item-compatibel) profielen en BSB (Bosch-compatibel) profielen.

Aluminium profielen maken het mogelijk om op eenvoudige wijze zowel lichte als zware constructies te realiseren. Door de montagesleuven in het profiel is snel, zonder machinale bewerking, een verbinding te maken. Het nieuwe online platform TechniekSpecialist heeft de 3 verschillende aluminium profielen onder één dak.

De 3 merken (Blocan RK Rose+Krieger, ISB en BSB) zijn ingedeeld in vijf verschillende soorten: constructie-, zicht-, heavy duty , klem- en speciale profielen. Het aluminium is AlMgSI 0,5 F25 (geanodiseerd) en geproduceerd conform DIN EN 17615.

Het grote voordeel van deze profielen is dat ze te combineren zijn met andere onderdelen uit het RK Rose+Krieger-assortiment. En het voordeel van ISB en BSB is dat ze compatibel zijn met andere grote aluminium profielmerken. Dit alles maakt dat eenvoudig en relatief goedkoop, kwalitatief goede frameconstructies te maken zijn, stelt het bedrijf.

ISB-profielen

ISB-profielen worden gemaakt met behulp van extrusie. Dit extrusieprofiel komt overeen met dat van Item, zodat deze profielen volledig Item-compatibel zijn. Zo is met ISB-profielen het eigen aluminium profielsysteem van Item simpel en relatief goedkoper uit te breiden met compatibele ISB-profielen en accessoires.

BSB-profielen

BSB aluminium profielen zijn compatibel met aluminium profielen van Bosch Rexroth. Ze doen qua kwaliteit niet onder, geven verschillende klanten aan, maar zijn een stuk voordeliger in aanschaf, aldus het bedrijf.

De aluminium constructieprofielen hebben ook handige interne profielverbinders, waardoor bewerkingen met machines en bijbehorende gereedschappen (denk aan boren) niet nodig zijn. Dat houdt de assemblagekosten laag terwijl de constructie sterk is.

Uiteenlopende toepassingen

De Blocan-profielen zijn niet alleen onderling compatibel maar ook met verschillende andere categorieën van RK Rose+Krieger, zoals buisverbinders, lineraire eenheden, hefzuilen en elektrische cilinders. Dat maakt uiteenlopende toepassingen in hoge kwaliteit mogelijk, zoals constructieprofielen, zichtprofielen, klemprofielen, heavy duty profielen en speciale profielen.

Het kan gaan om kabelgoten, deur- en raambevestigingen, paneelaccessoires, profielverbinders maar ook om transportelementen (rollenwagens, transportrollen) en vloerbevestigingen.

Techniekspecialist

Techniekspecialist levert ruim 100 verschillende profielen. Het bedrijf zaagt de aluminium profielen ook op lengte (tot max 6 m) . De diverse soorten kunnen direct online besteld worden, telefonisch (tijdens kantooruren) of per mail.

Het platform komt voort uit Spanpartner (Ridderkerk) en Coomach (Nederweert). “Ondanks dat wij een relatief jong platform zijn, hebben wij wel de jarenlange ervaring van de specialisten van deze bedrijven in huis. TechniekSpecialist opereert met gebundelde krachten vanuit twee vestigingen.”

Een groot deel van de webshop wordt verstuurd vanuit het magazijn in Ridderkerk. In Nederweert zitten de specialisten in aluminium profielen en lengtemeetsystemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven