Additive Industries bouwt vijfde 3D-printer voor GKN • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Industries bouwt vijfde 3D-printer voor GKN

Dankzij 3D-printen is een grote ontwerpvrijheid gecreëerd. Contourvolgende koelkanalen in complexe warmtewisselaars zijn daar een goed voorbeeld van

Op de eerste dag van Rapid 2016, een Amerikaanse beurs en conferentie op het gebied van additive manufacturing en professioneel 3D-printen, heeft Additive Industries aangekondigd dat het een vijfde MetalFAB1 systeem heeft verkocht aan GKN Powder Metallurgy, een van de wereldleiders in productie van precisieonderdelen voor de automobielindustrie.

Additive manufacturing wordt volwassen als technologie en is klaar om te voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan de productie van auto-onderdelen. Additive Industries heeft de ambitie om haar eerste industriële 3D-metaalprintsysteem, MetalFAB1, te kwalificeren voor automotive seriefabricage. Samen zullen de bedrijven het MetalFAB1 systeem toepassen voor het maken van onderdelen volgens de ISO/TS 16949 kwaliteitsstandaarden op een significant hogere productiviteit dan ooit tevoren.

Beta programma

Ondanks dat Additive Industries eerder al heeft aangekondigd ‘uitverkocht’ te zijn voor wat betreft haar MetalFAB1 Beta systemen heeft het bedrijf besloten het Beta programma nog eenmaal te heropenen en een vijfde machine te bouwen. ‘Voor Additive Industries zijn de ervaringen van zo’n belangrijke automotive speler als GKN een prachtige aanvulling op de andere Beta klanten uit de lucht- en ruimtevaart en high-tech machinebouw. Hun focus op voorspelbaarheid van het printproces en verlaging van integrale kosten zijn voor ons een belangrijke drijfveer voor verdere integratie en optimalisatie’, aldus Daan Kersten, mede-oprichter en CEO van Additive Industries.

Oprichters van Additive Industries: Jonas Wintermans (links) en Daan Kersten voor de MetalFAB1
Oprichters van Additive Industries: Jonas Wintermans (links) en Daan Kersten voor de MetalFAB1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven