Nieuws

ABB en Kawasaki werken samen in cobots

Samenwerking tussen mens en robot met de YuMi. (foto ABB).

ABB en Kawasaki Heavy Industries bundelen hun krachten om kennis te delen en de voordelen van collaboratieve robots (cobots) te promoten. Het gaat vooral om de tweearmige robots.

Ze gaan samen werken aan gezamenlijke technische mogelijkheden en om mensen bewust te maken van de mogelijkheden.

Zo worden beleidsmakers, NGO’s en consumenten voorgelicht over de voordelen van gebruikersvriendelijke, collaboratieve automatisering. Ook creëren beide bedrijven een gemeenschappelijke industriebenadering rond veiligheid, programmering en communicatie.

Eigen productie blijft

Onder de nieuwe samenwerking, ’s werelds eerste op cobot-gebied, blijven beide robotfabrikanten wel hun eigen aanbod produceren en op de markt brengen.

Cobots, een samenwerking tussen mens en robots, machines en processen, worden steeds belangrijker, juist omdat de productie in veel industrieën verschuift van grote batches met weinig variatie naar lage volumes met een hoge productmix. Dit betekent meer variabiliteit en meer menselijke tussenkomst.

Elk sterke punten

Kawasaki’s dual-arm Scara robot duAro (foto Kawasaki).

Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om elk hun sterke punten bij te dragen. Mensen bieden daarbij proceskennis, inzicht en improvisatie voor verandering, terwijl robots onvermoeibaar uithoudingsvermogen bieden voor repetitieve taken.

De samenwerking tussen de industriële automatiserings- en robotleveranciers is wereldwijd, met ABB als grootste robotleverancier in Europa, en Kawasaki, als een van de grote industriële concerns in Azië. ABB is pionier in collaboratieve automatisering met de YuMi dual arm-robot. Kawasaki heeft de dual-Arm Scara robot duAro.

Het eerste uitvloeisel van deze samenwerking was een gezamenlijke tweearmrobotdemonstratie op de Irex in Tokio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven