600 leerlingen strijden om techniekprijs Tata Steel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

600 leerlingen strijden om techniekprijs Tata Steel

Foto (rechtenvrij) van de winnaars van het Huygens College uit Heerhugowaard met Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel (foto: Tata Steel)

Maar liefst 600 derdejaarsleerlingen van 20 VMBO-scholen uit heel Noord-Holland hebben deelgenomen aan de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden. De aankomende technici kregen allereerst een rondleiding over de site van het staalbedrijf. Daarna mochten ze hun technische kennis etaleren aan de hand van diverse praktijkopdrachten. Tevens werd hun een aantal technische vraagstukken voorgelegd.

Leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt door Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel.
De praktijkworkshops en cases uit de competitie gingen over procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. Dat zijn ook de drie opleidingen van de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in Velsen-Noord. Jaarlijks leggen daar zo’n 120 jongeren de basis voor een uitdagende carrière in de techniek. In oktober 2016, maar ook in januari en maart 2017, starten weer nieuwe klassen op de Academy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven