40.431 bezoekers voor Techni-Show 2014 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

40.431 bezoekers voor Techni-Show 2014

Op 11 maart werd Techni-Show 2014 geopend door Peter Bongaerts, Directeur Beleid FME-CWM en Jos Kleiboer, Directeur Beleid Koninklijke Metaalunie samen met olympisch snowboarder Nicolien Sauerbreij (foto) (foto's: Reinold Tomberg

De positieve trend in de maak- en toeleverindustrie was ook op de beursvloer van Techni-Show goed voelbaar. André Gaalman, voorzitter sectie VIMAG van de Federatie Productie Technologie: “Het vertrouwen is terug. Er is weer lef in de markt om te investeren en Techni-Show bevestigt dit beeld.” 86% van de bezoekers gaf de sfeer en beleving op de beurs een goed tot uitstekend. Bezoekers beoordeelden Techni-Show dan ook met een 7,5. Exposanten gaven een 7,2 als rapportcijfer. Vakbeurs Techni-Show vond plaats van 11 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

Gert Jan Braam, marktmanager metaalindustrie bij organisator VNU Exhibitions:“ Veel serieuze gesprekken over concrete investeringen op korte termijn hebben geresulteerd in een opperbeste stemming onder bezoekers en exposanten en goede vooruitzichten voor 2014.”

De stand van Limas tijdens de Techni-Show met een bewerkingscentrum van Matec
De stand van Limas tijdens de Techni-Show met een bewerkingscentrum van Matec

Bekijk hier de drie fotoreportages van de Techni-Show 2014 van Metaal Magazine

40.431 bezoekers

Kijkend naar de rapportcijfers en het bezoekersaantal mag Techni-Show 2014 zowel kwalitatief als kwantitatief succesvol genoemd worden. In totaal zijn 40.431 bezoekers naar de beurs gekomen. 39% van de bezoekers heeft één of meer inhoudelijke activiteiten bezocht. Dat de wedstrijdvloer van de Vakkanjers nog steeds erg geliefd is, bleek wel uit het feit dat bijna de helft van die 39% de Vakkanjers heeft bezocht.

Opening

Op 11 maart werd de beurs geopend door Peter Bongaerts, Directeur Beleid FME-CWM en Jos Kleiboer, Directeur Beleid Koninklijke Metaalunie samen met olympisch snowboarder Nicolien Sauerbreij. De aftrap vond plaats in de Vakkanjers Arena, waar 30 aanstormende techniektalenten van ROC’s en bedrijven tijdens de beurs streden om de Nederlandse titel. Het ging hierbij om de nationale finales in de wedstrijdvakken CNC-draaien, CNC-frezen, Robotica, Mechatronica en CAD-tekenen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op 21 maart. Meer informatie is te vinden via www.techniektalent.nu.

 ING rapport

Direct na de opening werd het door ING en ESEF Techni-Show opgezette Rapport ‘My Industrie 2014-2018‘ overhandigd aan Secretaris-Generaal Economische Zaken Maarten Camps. Aansluitend volgde een paneldiscussie met maakindustrie-ondernemers over de bevindingen van ING. Uit het rapport blijkt dat de productiegroei van de Nederlandse maakindustrie de laatste tien jaar groter is dan die van de meeste Europese landen. In een vergelijking tussen negen Europese landen neemt Nederland na Oostenrijk en Duitsland de derde plaats in. In 2014 zal de Nederlandse maakindustrie naar verwachting met 3% groeien. Extra investeringen zullen de komende jaren vooral gericht zijn op onderzoek & ontwikkeling en verkoop.

_ING-My_Industry-Groeiambities_van_de_Nederlandse_maakindustrie-

Prijzen

Aan het einde van de eerste beursdag zijn de Techni-Show Innovatie Awards bekend gemaakt. Wila heeft met het E2M-systeem voor afkantpersen de Platina Techni-Show Innovatie Award 2014 gewonnen. De Gouden Award ging naar Trumpf voor de Brightline Fiberlaser. En de Zilveren Award is gewonnen door Cellro met de Xcelerate robotcel. Er was ook een publieksprijs en aanmoedigingsprijs te vergeven. Het publiek kon stemmen via de website en koos de Resato Flexzone als publiekswinnaar. De aanmoedigingsprijs ging naar Morris Solutions. Nevat won met het ‘Plantenmelk’-systeem de Made in Holland Award 2014.

 

Andere ingrediënten

Naast de bijna 400 exposanten met hun producten en innovaties waren andere ingrediënten van Techni-Show 2014: een uitgebreid lezingenprogramma; guided tours plaatwerk & verspaning; NEVI Inkoopseminars; themaroutes over small series manufacturing, robottechnologie, lasertoepassingen, 24/7 productie, 3D printen en additive manufacturing; KIVI NIRIA Seminars & Young Engineers; lezingen ‘Innovatie & Strategie’, ‘Plaatbewerking 2020: meer dan automatiseren en robotica’ en ‘Onvermoede toepassingen van laserlassen in de maakindustrie’ en een 3D-Printing Symposium.

 

 De volgende editie van Techni-Show vindt plaats in 2016. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven