Ga naar hoofdinhoud

Platina voor E2M-systeem Wila

Platina. Het E2M-systeem van Wila zoals getoond tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover (D) (foto’s: Reinold Tomberg)

Tijdens de eerste beursdag van de Techni-Show 2014 is Wila onderscheiden met de Platina Techni-Show Innovatie Award 2014. Trumpf en Cellro werden respectievelijk bekroond met een gouden en zilveren onderscheiding.

De jury heeft veel waardering voor het E2M-systeem van Wila waarmee afkantgereedschappen snel en gemakkelijk gewisseld kunnen worden. Uit het juryrapport: ‘’Naar de mening van de jury biedt Wila een uitstekende oplossing voor het verbeteren van de effectiviteit bij afnemende seriegroottes. Ook vanuit het oogpunt van ergonomie verdient Wila deze platina onderscheiding: het verlicht de taak van een kantbank-operator’’. Het E2M-systeem van Wila is ontwikkeld voor snel en veilig wisselen van zware boven- en ondergereedschappen voor het afkanten van plaat. In een handomdraai is het systeem te activeren en kan het gereedschap op de juiste positie worden gebracht. De wisselwerkzaamheden kunnen door één operator uitgevoerd worden.

 

Goud. Materialen gesneden met Brightline Fiber van Trumpf zoals geëxposeerd tijdens de BlechExpo 2013 in Stuttgart (D)
Goud. Materialen gesneden met Brightline Fiber van Trumpf zoals geëxposeerd tijdens de BlechExpo 2013 in Stuttgart (D)

 

Goud voor Trumpf

De gouden Techni-Show Innovatie Award 2014 is dinsdagavond 11 maart uitgereikt aan Trumpf voor Brightline Fiber. Met Brightline Fiber komt Trumpf tegemoet aan een bredere inzetbaarheid van vastestoflasers. Nederlandse plaatwerkers willen deze lasers graag inzetten, maar het diktebereik was tot nu toe beperkt tot dunne plaat. Grensverleggend is dat Trumpf nu de vastestoflasers ook kan aanbieden voor dikker plaatmateriaal. ‘’Een bijzondere prestatie’’, aldus de jury.

 

Zilver. De Xcelerate automatiseringsrobot van Cellro in actie tijdens de EMO Hannover 2013
Zilver. De Xcelerate automatiseringsrobot van Cellro in actie tijdens de EMO Hannover 2013

 

Zilver voor Cellro

De Xcelerate automatiseringsrobot van Cellro helpt metaalbewerkers bij het automatiseren van kleinere series. De jury is onder de indruk van het ‘uitgekiende automatiseringsconcept’, waarmee snel en op eenvoudige wijze de metaalbranche bediend wordt bij het automatiseren van machines. Om die reden is tijdens de eerste beursdag aan Cellro de Zilveren Techni-Show Innovatie Award 2014 uitgereikt. De universele inzetbaarheid maakt de robot waardevol. Ook de compactheid van de oplossing spreekt aan.

 

Publieksprijs Resato

De winnaar van de publieksprijs Techni-Show is Resato.

Aanmoedigingsprijs Morris

Tijdens de jurybijeenkomsten is uitgebreid gesproken over de Morris Anglecheck van Morris Solutions. In de visie van de jury is de Morris Anglecheck een bijzondere, baanbrekende noviteit. ‘’Omdat naar de mening van de jury de Anglecheck nog een rijpingsfase nodig heeft, is unaniem besloten om deze handschoen met de ingebouwde hoekmeter te onderscheiden met een aanmoedigingsprijs’’. Het is als het ware een ‘wimpel’  waarmee de jury wil onderstrepen dat ze onder de indruk zijn van het vernieuwende van deze inzending.

35 inzendingen

Er zijn dit jaar 35 inzendingen in behandeling genomen voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014. Tien inzendingen zijn genomineerd voor een award.  De drie hierboven genoemde inzendingen zijn onderscheiden met platina, goud, zilver en een aanmoedigingsprijs voor Morris. De andere zes inzendingen zijn: Cloos (automatisch wisselen van stroomgeleiders en gasmondstukken), Dibalex (flexibele CNC-ponseenheid), CNC Consult & Automation (een 3D-metaalprinter van Phenix Systems), Renishaw (3D-metaalprinter AM250), Resato (veiligheidssysteem Flex-zone) en Yamazaki Mazak (de Integrex i-100 Bartac machine).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven