Renishaw Intuo vereenvoudigt Equator meetroutine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Renishaw Intuo vereenvoudigt Equator meetroutine

Met Intuo kunnen eenvoudige meetroutines voor de Equator gemaakt worden (foto: Tim Wentink)

Intuo is een software voor het Equator meetsysteem van Renishaw. Met dit systeem kunnen diverse werkstukken geautomatiseerd en vereenvoudigd worden gemeten. Onder andere de Intuo software werd tijdens de afgelopen TechniShow door Renishaw als highlight voorgesteld.

Het Equator meetsysteem in combinatie met de Intuo meetsoftware maakt het mogelijk om handmatige meetmethodes met analoge en digitale meetmiddelen te automatiseren. Dit verhoogt de nauwkeurigheid, vermindert uitval en omdat het systeem automatische routines kan uitvoeren, kan het ook besparen in de loonkosten.

Meetroutine

Voor het creëren van een meetroutine is er alleen een product met ontwerptekening nodig. Met de functie ‘Vorm Voorspellen’ kunnen met behulp van een joystick alle punten van elke vorm aangegeven worden. De software voorspelt zelf de vorm, de nominale waarde en een mogelijk tolerantiegebied. Eventuele wijzigingen in het aantal meetpunten en de onderlinge afstand tussen die punten is later eenvoudig aan te passen.

Equator Button Interface

Om toetsenbord en muis uit de productie-omgeving te halen, heeft Renishaw een vereenvoudigde bediening ontwikkeld. De Equator Button Interface (EBI) heeft grote drukknoppen die ook met handschoenen te bedienen zijn. Met EBI kunnen meetprogramma’s gestart worden en is het mogelijk om programma’s tijdens de cyclus te stoppen, een ander programma te kiezen of door Organiser te navigeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven