• Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twenty4 webvertising 20211013

Voordelen van een metalen garage

Eigenaren van voertuigen, zoals een auto of motor, willen deze beschermen tegen het klimaat of diefstal. Aanbieders van autoverzekeringen zien ook graag dat een voertuig binnen wordt gestald. Een garage biedt een eenvoudige oplossing. Tegenwoordig zijn metalen garages bijzonder populair. Deze garages zijn namelijk compact en kunnen snel worden geïnstalleerd. Ontdek alles over de voordelen van een metalen garage.

Metaal gebruiken voor een garage

Een garage kan uit verschillende materialen bestaan. Vaak worden deze in Nederland aan de woning gebouwd en bestaat de garage grotendeels uit bakstenen. Het plaatsen van een losse metalen garage is echter een stuk goedkoper en de metalen constructie is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Er wordt gebruik gemaakt van ijzeren platen om het metalen profiel mee in te lijsten. Deze kunnen worden geïsoleerd om ervoor te zorgen dat er een aangename temperatuur heerst in de garage, ook in de winter. Zonder isolatie is het namelijk erg koud in een metalen garage. Qua isolatiemateriaal kan er bijvoorbeeld polyfoam, polyurethaanschuim of basalt wol gebruikt worden. De installatie van een metalen garage kan worden uitgevoerd op zowel een genivelleerde ondergrond als op een speciaal voorbereide fundering.

Lage prijs voor goede bescherming

Een van de belangrijkste voordelen van een metalen of stalen garage, is dat dit een zeer kostenefficiënte manier is om een voertuig te beschermen. Garages van baksteen of van hout zijn een stuk duurder. Houd er wel rekening mee dat de prijs afhankelijk is van de grootte van de constructie en ook het specifieke soort materialen die worden gebruikt is van invloed op de prijs. Wanneer de materiaalkosten, projectkosten en de levensduur van metaal wordt vergeleken met andere materialen, blijkt dat het een voordelige keuze is om voor een metalen structuur te gaan.

Veelzijdig materiaal

Met een metalen garageconstructie kan men alle kanten op. Zo is er maatwerk mogelijk dat voldoet aan zeer specifieke wensen. Ook is het gemakkelijk om later toevoegingen te plaatsen aan een stalen garage dan wanneer bijvoorbeeld wordt gekozen voor hout als materiaal. Dit is ideaal als er bijvoorbeeld gezinsuitbreiding komt en er meer opslagruimte nodig is, wanneer er een extra auto bijkomt of wanneer je jouw garage wilt gebruiken als kantoorruimte. Metaal is een materiaal dat een zeer lange levensduur heeft en geruime tijd in perfecte staat blijft. Ook in de metaalindustrie wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Voor een echt duurzame oplossing is het zelfs een optie om voor hergebruikt metaal te kiezen. Het materiaal is licht en daardoor eenvoudig te tillen en te verplaatsen. Het is mogelijk om zelf een garage van metaal te maken, maar hier is wel enige kennis voor vereist. Vanuit een veiligheidsoogpunt is het namelijk essentieel dat garages bij de eerste doorloop op de juiste manier worden gebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven