Zonnepanelen voor Merford • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zonnepanelen voor Merford

De 1700 zonnepanelen op het dak (foto: Merford).

Merford in Gorinchem wekt voortaan zijn eigen duurzame energie op. Deze zomer heeft het bedrijf het dak van de 10.000 m2 grote productiehal namelijk voorzien van 1700 zonnepanelen. Daarmee wordt Merford grotendeels zelfvoorzienend in de energiebehoefte.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering bij het bedrijf dat onder meer aan plaatbewerking doet en cabines, omkastingen, ventilatiesystemen en akoestische panelen maakt. Directeur Corporate Development Joost Vertooren is, als aanjager en uitvoerder van dit beleid, nauw betrokken bij de uitvoering van duurzaamheidsprojecten, zoals de aanleg van deze zonnecentrale.

“De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met het besparen van energie, onder andere door het plaatsen van led-verlichting in de productiehal en het kantoorgebouw. De volgende stap was het zelf opwekken van energie”, vertelt Vertooren.

In vijf tot zes jaar terugverdiend

“Dankzij een slimme aanpak en subsidie van de overheid bleek investeren in zonnecellen een verstandige keuze. We denken de investering in vijf of zes jaar terug te verdienen en daarna levert de installatie nog vele jaren gratis stroom”, vervolgt hij.

Reco Solar startte in juni met de installatie van de 1700 zonnepanelen. Een deel van die panelen kon binnen korte tijd al in gebruik worden genomen en leverde met het zonnige weer direct een mooi rendement op.

Na de vakantie zijn de werkzaamheden hervat en onlangs is de installatie volledig in gebruik genomen. In totaal produceert deze zonnecentrale zo’n 475.000 KWh stroom per jaar, vergelijkbaar met het verbruik van 150 huishoudens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven