Ga naar hoofdinhoud

Zes Mazak machines voor Van Bussel Metaaltechniek

Van links naar rechts: Ton van Bussel en Thomas Waals (van Van Bussel Metaaltechniek) en Gerard Bogaarts van Yamazaki Mazak Nederland voor een draaifreesmachine van het type Integrex i400S (foto's: Reinold Tomberg)

Van Bussel Metaaltechniek heeft in Asten een verspanende afdeling opgezet met zes Yamazaki Mazak machines. Een hele stap voor een onderneming die groot geworden is in het plaatwerk. Aan het eind van dit jaar zijn alle zes machines operationeel.

Om de eigen leverbetrouwbaarheid te waarborgen, is begin 2014 in Asten een tweede pand voor een eigen verspaningsafdeling in gebruik genomen. Hierin gaan de zes Mazak machines verspanen. Van Bussel Metaaltechniek is groot geworden met las- en plaatwerk en het daarbij behorende constructiewerk. Veelal uitgevoerd in roestvast staal. Vanaf 2005 werd er ook verspaand, maar dit was puur ondersteunend voor de eigen plaatwerkerij. Ook heeft Van Bussel een eigen product: een ombouwset waarmee een kraan ook over spoorrails kan rijden. De productie hiervan is dit jaar volop aangelopen.

-Twee draaifreesmachines van het type Integrex i400S in de nieuwe vestiging. Dit zijn machines met overnamespil en een freeskop in het midden
– Twee draaifreesmachines van het type Integrex i400S in de nieuwe vestiging. Dit zijn machines met overnamespil en een freeskop in het midden

Dit eigen werk zorgt voor, wat bij Van Bussel Metaaltechniek wordt gekarakteriseerd als, ‘’de onderstroom’’. Dit is dus een basisbezetting van de nieuwe verspanende afdeling. Ondanks de beschikbaarheid van dit eigen werk is het in één keer opzetten van een verspanende afdeling vanuit een plaatwerkerij natuurlijk een behoorlijke stap. Ook omdat Van Bussel meteen de stap maakt naar de ere-divisie van het verspanen: draaifreesmachines voor compleetbewerken en een zwenkkopmachine die ook inzetbaar is voor vijfassig werk. Vanuit de plaatwereld van 0,1 mm naar een verspanende omgeving van 0,01 mm.

Een drie-assige Mazak VTC2000 in gebruik bij Van Bussel Metaaltechniek
Een drie-assige Mazak VTC2000 in gebruik bij Van Bussel Metaaltechniek

In een komend nummer van Metaal Magazine in een reportage meer informatie over de zes Mazak machines van Van Bussel Metaaltechniek in Asten. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven