Yaskawa verhuist naar BIC Eindhoven • Metaal Magazine
Nieuws

Yaskawa verhuist naar BIC Eindhoven

Yaskawa Benelux gaat 1 december 2018 verhuizen naar de Brainport Industries Campus (BIC) in het noordwesten van Eindhoven. Het bedrijf met 30 medewerkers gaat 1.000 m2 huren in het Atrium. De onderneming is nu nog gevestigd op het Science Park in Son, aan de noordoostzijde van Eindhoven, naast het hoofdkantoor van Biesheuvel Techniek.

Dat meldt AT Aandrijftechniek. “De overstap naar BIC is voor ons een mes dat aan drie kanten snijdt”, zegt Eddie Mennen, managing director van Yaskawa Benelux. “Qua afnemers richten we ons voor een belangrijk deel op de maakindustrie. Daarnaast kunnen we onze eigen innovatie op het gebied van robotica versnellen doordat we actiever in het innovatieprogramma van Brainport Industries gaan participeren.”

Yaskawa draait al mee in het ‘Flexible Manufacturing-Fieldlab’, maar is ook geïnteresseerd om aan ‘Advanced Manufacturing Logistics’ mee te doen. Dat laatste gaat onder andere over mobiele robots; een thema dat aansluit bij zijn kerncompetenties en tot nieuwe business-kansen kan leiden.

Samenwerking met onderwijs

Mennen ziet ook goede kansen om de samenwerking met het onderwijs verder invulling te geven. “Met het Summa College en met name Teclab, die zich er gaan vestigen, werken we al samen en willen we graag meer zaken oppakken. Maar ook als straks hbo- en universitaire opleidingen bij BIC aanhaken, zien we prima mogelijkheden voor samenwerking.”

“De Brainport Industries Campus wordt een visitekaartje voor de technologie, ook om de instroom van nieuw technisch talent te bevorderen”, aldus Mennen. “Werken in de techniek betekent niet dat je de hele dag onder de smeermiddelen en olie zit, en ook niet dat er alleen maar supernerds werken. Technologie is een gave omgeving om in te werken en de campus toont dat bij uitstek.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven