WNT leest kottergereedschap digitaal af • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WNT leest kottergereedschap digitaal af

De kotterkoppen van WNT kunnen met een extern digitaal display worden uitgelezen (foto's: Tim Wentink)

WNT toonde onlangs een nieuwe reeks digitale kotterkoppen die eenvoudig digitaal zijn af te lezen door middel van een extern display. Hiervoor gebruikt WNT het DigiHead systeem. Gelijktijdig met het DigiHead kottersysteem introduceerde WNT een reeks wisselplaten met een nieuwe ‘Dragonskin’ coating.

De kotterkoppen dekken een diameterbereik tussen de 3 mm en 88,1 mm af en zijn in staat om op een micrometer nauwkeurig afgesteld te worden. Een extern digitaal display wordt alleen geactiveerd wanneer deze wordt verbonden met het gereedschap. Hierdoor kan het gereedschap eenvoudig worden ingesteld wanneer deze is opgespannen in de machine. Een ander voordeel van een extern display is dat de batterij snel en eenvoudig te verwisselen is en dat er geen storingen kunnen optreden door vuil of koelvloeistof.

Het externe display is eenvoudig te koppelen aan het kottergereedschap
Het externe display is eenvoudig te koppelen aan het kottergereedschap

Dragonskin

De Dragonskin coating heeft een nieuwe coatingstructuur die bestaat uit meerdere lagen, waarbij de onderste laag een hogere taaiheid heeft. Met een speciale nabehandeling heeft WNT een oppervlak bereikt die vele malen gladder is als voorheen. De wrijving die ontstaat tussen de spaan en spaanvlak wordt hiermee gereduceerd en daarmee ook slijtage aan het gereedschap. De Dragonskin coating verlengt de standtijd volgens WNT met 45% ten opzichte van de vorige coating. Voor elke toepassing (staal, roestvast staal, gietijzer, moeilijk verspaanbare legeringen) is er een speciale Dragonskin coating leverbaar die WNT met een kleurcodering weergeeft.

de Dragonskin coating is leverbaar voor verschillende toepassingen en op verschillende typen wisselplaten
de Dragonskin coating is leverbaar voor diverse toepassingen en op verschillende typen wisselplaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven