Wire en Tube gaan samen met Metav 2022 • Metaal Magazine
Nieuws

Wire en Tube gaan samen met Metav 2022

(foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.)

De vakbeurzen wire en Tube die in mei zouden plaatsvinden worden verschoven naar 20 tot en met 24 juni. Daarmee worden ze gelijktijdig met Metav 2022 gehouden. Het samengaan van de beurzen in Düsseldorf creëert een aantrekkelijk totaalpakket, stelt Metav-organisator VDW. Technologieën voor de metaalbewerking kunnen in juni dus nog uitgebreider en breder worden getoond.

Metav heeft de focus op bewerkingsmachines, fabricagesystemen, precisiegereedschappen, industriële automatisering en toebehoren en draagt daarmee het complete spectrum van de fabricagetechnologie bij. Tube presenteert machines, gereedschappen, materialen en toebehoren voor de buizenproductie, terwijl wire focust op machines, gereedschappen en materialen voor de draadproductie en -verwerking.

‘Toegevoegde waarde en synergie’

“Metav, wire en Tube richten zich op verwante industrieën. Samen creëren zij toegevoegde waarde en synergie-effecten”, vertelt Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur VDW.

“Een buizenfabrikant die bijvoorbeeld tijdens Tube op zoek is naar de nieuwste oplossingen, zal ook gebruikmaken van draaibanken, frees- en boormachines en CAD-technologie die op Metav te vinden is.”

“Dit soort overlap zien we in de bezoekersgroepen van alle betrokken vakbeurzen. Gezien de grote behoefte aan investeringen in productietechniek zijn we blij dat we de bezoekers dit aantrekkelijke totaalpakket kunnen aanbieden.”

‘Stimulans voor bezoekers en exposanten’

“We zijn ervan overtuigd dat we met onze nieuwe datum in de vroege zomer en de hernieuwde combinatie van deze drie sterke vakbeurzen in het hart van Europa’s grootste industriële agglomeratie een sterke stimulans geven voor een bezoek aan de beurs”, geeft Martin Göbel, directeur Beurzen bij de VDW, aan. Metav, wire en Tube waren in 2008 al eens samengevoegd,

Bezoekers kunnen met 1 entreebewijs bij alle 3 de beurzen terecht. Zo geeft een ticket voor wire en Tube gratis toegang tot Metav en omgekeerd. De samenvoeging zal volgens de VDW ook ten goede komen aan de exposanten, omdat zij zien dat hun doelgroep kan worden uitgebreid.

Metav wordt van 21 t/m 24 juni gehouden. Tube en wire zijn van 20 t/m 24 juni.

In Düsseldorf vindt Metav plaats in de hallen 16 en 17, wire komt in de hallen 9 t/m 15 en Tube in de hallen 1 t/m 7a.

Lees ook:

Vakbeurs Metav naar juni (12 januari 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven