Vakbeurs Metav naar juni • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs Metav naar juni

Metav 2018 (foto: Metav)

Metav gaat in maart niet door. De internationale vakbeurs voor metaalbewerkingstechnologieën in Düsseldorf verschuift naar 21 tot en met 24 juni 2022. Tegelijk wordt ook Tube en wire gehouden.

“Helaas is de coronapandemie nog steeds zeer dynamisch met aanzienlijk stijgende aantallen besmettingen door de omikron-variant”, zegt Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van Metav-organisator VDW (de Duitse Vereniging van Machinebouwers).

“De daarmee gepaard gaande moeilijke en onzekere planningssituatie heeft ons ertoe gebracht Metav uit te stellen tot juni van dit jaar.”

Het vroege besluit is bedoeld om verdere kosten te helpen vermijden en planningszekerheid te creëren voor exposanten, stelt Schäfer.

“We staan in voortdurend contact met onze exposanten en weten dat het uitstel door een brede meerderheid wordt gesteund. De nieuwe datum in juni heeft veel bijval gekregen.”

‘Juiste beslissing’

“Wij willen exposanten en bezoekers het best mogelijke platform bieden om met elkaar in contact te komen en hun doelen te bereiken”, zegt Martin Göbel, directeur beurzen bij de VDW.

“We zijn ervan overtuigd dat het uitstel de juiste beslissing is en dat we in de zomer een succesvolle Metav zullen beleven – ook al moeten we nu 3 maanden langer wachten dan we hadden gewild.”

Metav 2022

Tijdens Metav 2022 ‘power your business’ wordt het hele spectrum van de productietechnologie onder de aandacht gebracht.

Het zwaartepunt ligt op bewerkingsmachines, gereedschappen, accessoires, meettechniek, oppervlakte- en computertechnologie voor metaalbewerking, software, machines en systemen voor additive manufacturing, productiesystemen en componenten voor medische technologie.

Verder zal de vakbeurs, die voor de 22ste keer wordt gehouden, specifieke oplossingen in 4 themagebieden belichten: Additive Manufacturing, Medical, Moulding en Quality.

In 2020 moest Metav worden geannuleerd vanwege de Covid-pandemie. In 2021 werd met Metav digital een digitaal evenement gehouden.

Metav 2022 vindt plaats van 21 tot 24 juni 2022 in Düsseldorf.

Lees ook:

Update: Wire en Tube gaan samen met Metav 2022 (20 januari 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven