Ga naar hoofdinhoud

Wilvo nu zelf overgenomen

Nadat Wilvo Group sinds 2020 diverse overnames heeft gedaan, is de groep nu zelf overgenomen. Private equity-investeerder Rivean Capital neemt samen met het Wilvo-managementteam de aandelen over van de huidige aandeelhouders, waaronder Borromin Capital.

Wilvo uit Bergeijk stelt met de steun van Rivean zijn (internationale) groeitraject verder te willen voortzetten en de uitvoering van zijn strategische agenda te versnellen.

Het bedrijf heeft sinds 2020 vijf bedrijven overgenomen (waaronder recentelijk Metalnet), met een breed scala aan productietechnologieën en bewerkingsmogelijkheden, zoals lasersnijden/ponsen, CNC- frezen/-draaien, robotlassen/buigen, evenals value added diensten, waaronder (cleanroom) assembly, onderhoud en revisie en voorraadbeheer. 

‘Volgende groeifase’

 Het management van Wilvo heeft de ambitie om bij uitstek de partner te zijn voor snelgroeiende OEM’s en vooraanstaande leveranciers. Dat vereist continue investeringen in de organisatie, evenals een verdere uitbreiding van productietechnologieën en -mogelijkheden. Wilvo verwacht dat met de steun van Rivean te realiseren.

“We hebben de afgelopen jaren een snelle groei gerealiseerd dankzij een sterke wederzijdse betrokkenheid van en naar onze klanten”, zegt Rob Lemmens, CEO van Wilvo.

“Voor hen lossen wij complexe engineeringuitdagingen op en zijn wij een betrouwbare productiepartner.” 

“Om bestaande en nieuwe klanten te kunnen blijven bedienen volgens onze steeds hogere normen, zullen we blijven investeren in de beste engineering- en productiecapaciteiten”, geeft Lemmens aan. 

“We zijn ervan overtuigd dat de Wilvo-reis, met de steun van Rivean, zeer spannend zal blijven en dat het beste nog moet komen.”

Wilvo Group

Wilvo is toonaangevend leverancier van technische metalen componenten en systemen voor high-tech toepassingen met een focus op high-mix, low volume series.

Het bedrijf bedient een verscheidenheid aan OEM-klanten en vooraanstaande toeleveranciers in “aantrekkelijke en groeiende sectoren” zoals semiconductor, industriële automatisering, medische technologie, textiel en landbouw.

Bij Wilvo werken ongeveer 550 medewerkers, op het hoofdkantoor in Bergeijk en in tien productielocaties in Nederland. Borromin Capital Fund IV had sinds 2019 een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Rivean

Rivean is een Europese private equity-investeerder in mid-market transacties met activiteiten in de Benelux, Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland en Italië. Rivean beheert fondsen van meer dan 5 miljard euro.

Sinds de oprichting in 1982 heeft Rivean meer dan 250 bedrijven ondersteund bij het realiseren van hun groeiambities. Het heeft een sterk trackrecord in het ondersteunen en opschalen van hightech productiebedrijven met (grensoverschrijdende) groeiagenda’s.

De overname is nog afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven