Voortman Steel Group verkoopt Voortman Steel Construction • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voortman Steel Group verkoopt Voortman Steel Construction

Projecten van Voortman Steel Construction.

Voortman Steel Group uit Rijssen heeft de divisie Voortman Steel Construction Holding verkocht aan Severfield, beursgenoteerd staalbedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Een grote, maar zeker weloverwogen stap, stelt familiebedrijf Voortman. Het geeft zowel Voortman Steel Machinery Holding als Voortman Steel Construction Holding de kans om door te groeien en zo met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

Voortman Steel Group bestaat uit meerdere bedrijven die werken vanuit twee divisies: Voortman Steel Machinery Holding en Voortman Steel Construction Holding.

Voortman Steel Construction Holding

Onder Voortman Steel Construction Holding vallen naast het gelijknamige Voortman Steel Construction ook Voortman De Haven en Voortman Design & Build.

Voortman Steel Construction uit Rijssen ontwerpt en bouwt hoogwaardige staalconstructies en levert dak- en gevelbeplating voor de utiliteit-, industrie- en energiesector.

Daarnaast heeft de holding een nevenvestiging in Maassluis, namelijk Voortman De Haven. Vanuit deze twee locaties worden alle klanten bediend.

Voortman Design & Build vervult de rol van hoofdaannemer en realiseert turn-key bedrijfshuisvesting voor diverse klanten.

Voortman Steel Machinery Holding

Voortman Steel Machinery Holding is speler in de machinebouw voor de staalverwerkende en plaatverwerkende industrie en internationaal actief.

“De machines worden ontwikkeld en gebouwd in Rijssen en gaan de hele wereld over, met een gedegen service-apparaat om klanten te ondersteunen.” Daarnaast levert het bedrijf geïntegreerde software-oplossingen om de klant een totaaloplossing te bieden.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Rijssen. Hier vindt de ontwikkeling en productie plaats. Daarnaast heeft Voortman Steel Machinery Holding diverse sales- en servicekantoren in Europa, de USA en Australië en een softwarebedrijf in de UK.

Beide divisies zijn flink gegroeid

Voortman Steel Machinery Holding is de afgelopen jaren flink gegroeid. Bovendien vraagt de internationalisering en digitalisering steeds meer aandacht.

Om alle mogelijkheden te kunnen invullen en om de gestage groei, zowel autonoom als middels acquisities in machines, services als software, goed te kunnen blijven faciliteren heeft Mark Voortman (CEO van Voortman Steel Group) besloten om zich hier in de toekomst op te focussen.

Voortman Steel Construction Holding is de afgelopen jaren eveneens flink gegroeid. Door groei en verduurzaming bij klanten in de utiliteit, industrie- en energiesectoren zijn hier de komende jaren flinke kansen die de nodige aandacht vragen.

Groei en continuïteit waarborgen

Om de continuïteit en groei ook in deze divisie te kunnen waarborgen heeft Mark Voortman besloten om Voortman Steel Construction Holding te verkopen aan een partij die deze aandacht kan en wil geven. En wel aan Severfield.

“Het is een partij met een lange termijnvisie die staat te popelen om het bedrijf verder te brengen”, geeft hij aan.

“Severfield wil inzetten op continuïteit en verantwoorde groei. In de afgelopen jaren heeft Severfield dit ook laten zien. Door zowel autonome groei als eerdere acquisities hebben ze een mooie stabiele basis gebouwd.”

Continuïteit was voor Voorman doorslaggevend “Ik ben er namelijk van overtuigd dat er volop kansen liggen om de organisatie verder uit te bouwen. Dankzij deze overname krijgen alle bedrijven de aandacht die ze verdienen.”

Severfield: kansen verdere Europese groei

Severfield heeft zes productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en sinds een aantal jaren ook een verkoop- en projectenkantoor in Nederland, in Zevenbergen.

In het Verenigd Koninkrijk wordt door Severfield jaarlijks zo’n 150.000 ton staal verwerkt. Het bedrijf heeft een omzet van 450 miljoen behaald en circa 1.700 medewerkers in dienst.

Behalve de productielocaties in het Verenigd Koninkrijk heeft Severfield tevens een joint-venture in India waar nog eens 150.000 ton staal wordt verwerkt.

De overname van Voortman Steel Construction Holding biedt voor Severfield kansen om verdere groei te realiseren binnen Europa.

 “Wij geloven dat de combinatie van de twee bedrijven resulteert in een verbreding van ons dienstenaanbod en de mogelijkheid om te groeien in verschillende sectoren en regio’s”, zegt Alan Dunsmore, CEO van Severfield.

“De acquisitie zal onze positie in een groeiende Europese markt verder verstevigen en mogelijkheden bieden voor verdere winstgevende groei.”

‘Uitbouw samen met de medewerkers’

Binnen de drie bedrijven van Voortman Steel Construction Holding zijn zo’n 140 vaste medewerkers werkzaam. De omzet (2022) bedraagt een kleine 100 miljoen euro.

Voor de medewerkers verandert er in feite niets. “Onze mensen hebben jarenlange ervaring in het vak en beschikken over een schat aan kennis”, aldus Voortman.

“De betrokkenheid en loyaliteit is hoog. Ikzelf en ook Severfield wil dit koesteren. Het doel van Severfield is om samen met de medewerkers de organisatie verder uit te bouwen.”

De overname wordt naar verwachting op 3 april 2023 formeel, met terugwerkende kracht per 1 januari 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven