Ga naar hoofdinhoud

Voortman pakte uit op EuroBlech 2012

Voortman uit Rijssen, bekend van de staalbouwmachines, pakte tijdens de EuroBlech in Hannover flink uit. Een grote stand met veel werkende machines, waaronder een primeur, zorgde in hal 12 voor een positieve stemming.

Marc van Deth, marketing manager van Voortman, was trots om zoveel machines in Hannover te laten zien. Voortman toonde naast de profielbewerkingssystemen ook een drietal plasmasnijsystemen, waarmee het bedrijf zijn markt gaat verbreden. Deze voormalige Bach machines zijn nu voorzien van de nieuwste Voortman besturing. Als beursnoviteit toonde Voortman het nieuwe V550-6 pons-/knipsysteem voor strip en hoekprofielen.

 Voortman EuroBlech V-550-6

Het nieuwe V550-6 pons-/knipsysteem zorgde voor veel toeloop naar de stand (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Daarnaast werd de V630M getoond. Deze machine is uitgerust met drie boorunits die gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar werken. Ook kan dit boorsysteem profielen aan vier zijden voorzien van verbindingsnummers, contouren en lasinformatie middels freestechniek. Een andere beursmachine was de V808M, een plasma raveelsysteem met acht assen. De flexibiliteit van de robot in combinatie met het machineframe maakt het mogelijk om elke denkbare 3D vorm te snijden.

 Voortman EuroBlech VB1050 zaag

Voor het demonstreren van volledig gecontroleerd zagen van stalen profielen nam Voortman de VB1050 mee naar de EuroBlech

 

Door het toepassen van servogestuurde spindelaandrijving bij de bandzagen wordt een optimale zaagsnelheid bereikt. Daarnaast zorgt een groot zaagblad in combinatie met een krachtige cilinder voor een hoge bladspanning. De grootste voordelen van de bandzagen zijn de volledig gecontroleerde afloop van de zaagcyclus en een aanzienlijke kostenbesparing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven