Geautomatiseerd assemblage- en lasproces • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerd assemblage- en lasproces

Voortman Steel Machinery (VSM) uit Rijssen zet in op het verder automatiseren van het assemblage- en lasproces van staalprofielen. Het bedrijf heeft een automatische lasmachine ontwikkeld die volautomatisch last en assembleert. Dat meldt Metaal Magazine. De machine komt naar verwachting medio 2019 op de markt.

De machine, die Fabricator genoemd wordt, draait bij de eigen divisie Voortman Steel Construction (VSC) mee in de productie. Door dit dagelijkse gebruik in de praktijk wordt het systeem steeds beter.

Lasrobots en rotators

De Fabricator automatiseert een assemblage- en lasproces. Het geheel bestaat uit drielasrobots, drie rotators om balken te draaien, en daaromheen een volautomatische aan- en afvoerkraan, een aan- en afvoerrobot en een shuttle voor onderdelenaanvoer naar deze robot.

EuroBlech

De EuroBlech komt nog wat te vroeg voor de Fabricator. Tijdens deze beurs toont Voortman dan ook andere noviteiten, waaronder de V631 en de V310.

De V631 is de nieuwste CNC-profielbewerkingsmachine, voorzien van 3 boorkoppen en automatische freesfunctionaliteit.

De V310 is de nieuwste plasmasnijmachine van het bedrijf, met additionele boorfunctionaliteit voor de bewerking van dikkere plaatproducten.

Lees en bekijk een reportage over de Fabricator in het oktobernummer van vakblad Metaal Magazine (nummer 6). 
Nog geen abonnee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven