Ga naar hoofdinhoud

Volgend jaar 4 kW fiberlaser van LVD

Onlangs tijdens het open huis van LVD in Gullegem (B) kwamen ook twee noviteiten van LVD in actie die vorig najaar tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover (D) voorgesteld zijn: de fiberlaser Electra en de Toolcell. Op de volgende EuroBlech in 2014 komt LVD met een 4 kW fiberlaser.

De fiberlaser Electra van LVD die vorig jaar in Hannover in de schijnwerper stond had een vermogen van 2 kW voor een plaatafmeting van 3 m bij 1,5 m. Intussen kan LVD de fiberlaser ook aanbieden met een vermogen van 3 kW. Het is de bedoeling dat volgend jaar tijdens de EuroBlech 2014 een Electra snijlaser wordt gepresenteerd met een vermogen van 4 kW en een werkbereik van 4 m bij 2 m.

 

Opbouw width =

Opbouw van een Electra fiberlaser bij LVD in Gullegem (B) (foto: Reinold Tomberg,  kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek aan LVD)

 

Wisselsysteem

Tevens zal een automatisch werkend wisselsysteem voor het laden en lossen van plaat worden voorgesteld dat kan laden en lossen binnen 30 s. Zeker bij het snijden van dunne platen met weinig snijbewerkingen is een korte wisseltijd belangrijk. LVD verwacht voor de fiberlasers een groter marktaandeel, maar merkt wel op dat fiberlasers niet altijd met de juiste motivering worden aangeschaft. Er is soms sprake van image-aankopen – ‘’ik wil ook fiber’’ – terwijl een CO2-laser vanuit een technisch en economisch oogpunt meer toegesneden zou zijn.

 

Bekijk hieronder een video die de Electra in actie toont:

 

 

g-waarden 

Plaatbewerkers die willen investeren in fiberlasers raadt LVD aan om meer nadruk te leggen op machinedynamiek dan op nog hogere laservermogen. Zeker bij dun plaatwerk. Ook adviseert LVD om na te gaan of de g-waarden die vermeld worden voor een lasersnijder ook gelden tijdens snijbedrijf.

 

In het komend nummer een artikel over ons bezoek aan het open huis van LVD. Lees hieronder ook een artikel eerder verschenen in Metaal Magazine over de keuze tussen vastestoflasers of CO2-lasers voor plaatbewerking. 

 

Als u niks wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.  

 

pdf bestand  Vastestof- of fiberlaser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven