VMC kiest voor pendelmachine Hurco • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VMC kiest voor pendelmachine Hurco

Veluw Metal Creations had de eer om als eerste bedrijf in Europa de beschikking te krijgen over de nieuwe Hurco VTX Z pendelmachine. Het bedrijf, vooral actief in plaat- en lasbewerkingen, voegt met de Hurco een nieuwe dimensie toe, namelijk die van verspanen.

VMC koos voor een pendelmachine vanwege het vaak repeterende werk en het snel en gemakkelijk kunnen opspannen zonder dat de machine hoeft te stoppen. “De opbouw van de machine was belangrijk voor ons,” legt Arie van Veluw, directeur VMC, uit. “Het is een grote, stabiele en zware machine met een hoog spiltoerental. Een groot pluspunt is de eenvoudige dialoogbesturing.”

 

VMC kan met de Hurco veel gelaste constructies en bepaald plaatwerk gaan nabewerken. Maar het bedrijf kan nu ook als verspaner naar buiten toe treden. “Door de aanschaf van deze machine hebben wij werk uit Tsjechië teruggehaald. Ook verspaningswerkzaamheden die we hier in de regio uitbesteden, doen we nu in huis. Dat scheelt veel kosten en tijd.”

 

Hurco VTX Z pendelmachine

Met de nieuwe Hurco VTX Z kan Veluw Metal Creations nu ook verspaningsdiensten aanbieden. Klik hier voor meer foto’s

 

De pendelmachine VTX Z is geschikt voor lange werkstukken tot een lengte van 2032 mm of twee stations van elk 760 mm. De spil, met een vermogen van 18 kW en een koppel van 237 Nm, draait maximaal 12.000 toeren. De spil heeft een gereedschapsopname van SK-A 40 volgens DIN 69871.

 

Er is plaats voor 40 gereedschappen in de wisselaar. De werkstuktafel kan een maximale massa van 3000 kg aan. Verder is de VTX Z voorzien van een Renishaw product- en gereedschapsmeetsysteem. Een vierde Kilagawa NC-as kan snel op de machine geplaatst worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven