Vision 2010, turn-key service voor het (her)inrichten van metaallokalen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vision 2010, turn-key service voor het (her)inrichten van metaallokalen

Style Education (een divisie van Style High Tech) heeft een plan ontwikkeld dat de technische middelen in de metaalafdelingen binnen de technische scholen op een acceptabel niveau moet krijgen. De inrichting van metaalafdelingen van technische onderwijsinstellingen (VMBO’s en ROC’s) is in veel gevallen (ver) onder de maat. De scholen werken met verouderde machines, die in veel gevallen niet aansluiten bij de machines die in het bedrijfsleven worden gebruikt. Hoewel het niet noodzakelijk is dat dezelfde state-of-the-art machines worden gebruikt, is het wel wenselijk dat leerlingen met technologie in aanraking komen die aansluit bij de praktijk.

Uit gesprekken met directies en docenten blijkt dat het ontbreekt aan een integrale visie om de lokalen zodanig te upgraden dat deze wel aansluiten bij de praktijk uit het bedrijfsleven. Hierdoor ontstaat er vaak een situatie waarbij ofwel ad hoc machines worden aangeschaft (vaak met een zeer beperkt budget, waardoor men niet zelden over moet gaan tot de aanschaf van gebruikte machines), ofwel helemaal geen actie wordt ondernomen. Beide situaties zijn onwenselijk en leiden zeker niet tot de noodzakelijke kwaliteitsimpuls van het technisch onderwijs.

Style Education heeft daartoe een consortium opgericht van een aantal fabrikanten, die elk op hun vakgebied (lassen, verspanen, plaatbewerking, enz) toonaangevend zijn. Dit consortium heeft een werkwijze ontwikkeld die het technisch onderwijs wel de noodzakelijke kwaliteitsimpuls kan geven. Deze werkwijze heet Vision 2010 en heeft als doelstelling om alle metaalafdelingen van de technische scholen in Nederland voor 2010 op een niveau te krijgen die betere aansluiting met de praktijk geeft en die een krachtiger impuls geeft aan nieuwe technische leerlingen en uiteindelijk arbeidskrachten.

Vision 2010 richt zich op een integrale aanpak van het metaallokaal, waarbij gelet wordt op de samenhang van de equipment, maar ook de opleidingen voor docenten, het ontwikkelen van lesmateriaal, het uitvoeren van eventuele bouwkundige voorzieningen alsmede de financiering van het gehele project.

Tijdens de TechniShow zal Vision 2010 worden gepresenteerd. Voor informatie over Vision 2010 kunt u contact opnemen met: Style Education, Wouter van Halteren, Tel: 033-2988899.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven