Ga naar hoofdinhoud

Vijfasser Reiden voor Breman

Eind dit jaar neemt Breman Machinery in Genemuiden een RX18 freesmachine met draaimogelijkheid van het Zwitserse fabricaat Reiden Technik in gebruik. Reiden wordt in ons land vertegenwoordigd door Promas te Maasbree, dat de inbedrijfstelling, training en verdere begeleiding zal verzorgen.

De vijfassige Reiden freesmachine met draaimogelijkheid wordt met name ingezet voor onderdelen voor de energie- en luchtvaartsector maar ook voor de algemene machinebouw. Met een vermogen van 102 kW aan de spil (toerental tot 8000 toeren per minuut) en een koppel van 557 Nm leent de RX18 zich o.a. voor zwaar verspaningswerk. De verplaatsingen in X-, Y- en Z-richting bedragen resp. 2200, 2200 en 1610 mm. De machine is voorzien van een draaitafel met een diameter van 1800 mm en een maximaal toerental van 250 toeren per minuut.

 

RX18

Het gereedschapmagazijn Reiden RX18 met wisselaar biedt plaats aan 200 gereedschappen. De machine is uitgevoerd met de nieuwste Heidenhain TNC640 besturing (foto: Reiden/Promas)

 

Camera

In horizontale positie kan het hart van de hoofdspil 10 mm onder het tafeloppervlak gepositioneerd worden wat een grote stabiliteit geeft bij het opspannen. De Z- en Y-as zijn uitgevoerd met synchrone dubbele aandrijving en alle geleidingen zijn uitgevoerd met ruim gedimensioneerde rolgeleidingen waardoor een ijlgang van 40 m/min mogelijk is. Een camera geeft de bewerking vanaf de bovenzijde in de bewerkingszone weer op een extra beeldscherm. Aan beide zijden van de Z-as bevindt zich een hydraulische gewichtscompensatie. De machine is uitgevoerd met de gepatenteerde Trigonal freeskop, die door zijn schuine plaatsing het voordeel heeft dat X- en Y-as continu in gelijke mate, en daardoor minimaal, worden belast. Machinekolom en -bed zijn vervaardigd van Hydropol, een composiet van speciaal beton en staal, die garant staat voor een zeer hoge interne stabiliteit, uitstekende demping en een hoge dynamische stijfheid, geschikt voor extreme belasting.

 

Breman

Breman Machinery maakt onderdelen voor machine- en apparatenbouwers, engineeringsbureaus en industriële eindgebruikers, van eenvoudige constructies tot complexe werktuigen. Aan de werkstukken, die vaak van extreme afmetingen zijn, worden doorgaans hoge precisie-eisen gesteld. Sommige werkstukken wegen tientallen of zelfs honderden tonnen en worden tot op de honderdste millimeter nauwkeurig gemaakt. De fabricage geschiedt volledig in eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven