Ga naar hoofdinhoud

Vier bedrijven starten Talentenpool

Talent aantrekken én behouden. Dat is het voornaamste doel van de Talentenpool die vier bedrijven in SchieDistrict gezamenlijk hebben gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens evenement ‘Werk maken van Talent’, waarbij gemeente Schiedam, bedrijven en kennisinstellingen samen hun zoektocht naar talent naar voren brachten.

Bij Talentenpool kunnen schoolverlaters gedurende twee jaar aan de slag bij de vier deelnemende bedrijven: Metrohm, Orga, FMI en Boers & Co.

Na een half jaar rouleren deze talenten, zodat ze bij elk bedrijf een ‘kijkje in de keuken’ kunnen nemen. Zo ontdekken ze waar hun interesses en talenten liggen.

Werkgarantie voor twee jaar

“Werkgarantie voor in ieder geval de komende twee jaar”, geeft Timoer Frelink, CEO bij Metrohm, aan. “Daarna zijn de mannen en vrouwen echt verkocht aan het vak mechatronica.”

“Het punt is namelijk dat schoolverlaters veelal niet bekend zijn met de bedrijven in dit gebied of met mechatronica. Daar gaan wij met elkaar verandering in brengen.”

Bedrijf weinig zichtbaar voor werkzoekenden

“In het algemeen geldt dat bedrijventerreinen circa dertig procent van de werkgelegenheid voor hun rekening nemen”, zegt wethouder Antoinette Laan (Bedrijventerreinen).

“Maar veel prachtige bedrijven zijn momenteel nog weinig zichtbaar voor werkzoekenden in de regio. Daarbij is het ook belangrijk dat bedrijven elkaar leren kennen, van elkaar weten op vlak ze bezig zijn en gaan samenwerken, vooral in de zoektocht naar talent.”

Zij stelt dat de ontwikkeling van een bedrijventerrein gebaat is bij een goede samenwerking, ook tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Vierde initiatief SchieDistrict

De Talentenpool is het vierde initiatief op rij dat start in SchieDistrict. Het Living Lab Schiedam van de Hogeschool Rotterdam startte in de zomer van 2021, gevolgd door de bedrijfsvakschool van het Expertise Centrum Precisietechniek en door de opleiding MTEC+.

Doel van deze initiatieven is talent aan te trekken én te behouden. De gemeente Schiedam juicht deze initiatieven toe. Het past in het Leven Lang Ontwikkelen-programma van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict.

Leven Lang Ontwikkelen

De bedoeling is dat het in Schiedam, en met name op bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder gaat borrelen, zegt wethouder Marcel Houtkamp (Economie/Werk en Inkomen).

“Met het Leven Lang Ontwikkelen-programma wil Schiedam kennisinstellingen, werknemers en werkgevers duurzaam bij elkaar brengen en ook duurzaam verbinden aan dit gebied. Als gemeente faciliteren en zetten wij deze ontwikkeling in gang, vanuit onze verantwoordelijkheid voor de bedrijven en onze inwoners.”

Tijdens het event ‘Werk maken van Talent’ presenteerden de deelnemende bedrijven het promotievideo over de Talentenpool.

Meer informatie:

Bekijk de website

Bekijk de promotievideo:

Lees ook:

Nieuwe training constructie- en plaatwerk (18 januari 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven