Nieuwe training constructie- en plaatwerk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe training constructie- en plaatwerk

MTec+ is een nieuwe praktijktraining voor constructie- en plaatwerktechnieken gestart. Dat gebeurde afgelopen week met 13 leerlingen in MTec+, het eigen praktijkopleidingscentrum van Metalent in SchieDistrict (gemeente Schiedam). Zij zijn allen al geplaatst bij een leerbedrijf. Voor opleidingen (metaal)techniek die nog gaan starten, worden nog leerbedrijven gezocht.

De bedrijventerreinen binnen SchieDistrict (’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder), zijn een belangrijke banenmotor voor de regio, stelt Metalent. Behalve talloze metaalbedrijven zijn er tientallen bedrijven gevestigd die werken in de fijne en grove mechanica en de mechatronica. Ook zitten er logistieke bedrijven en groothandels.

Doorontwikkeling bedrijven geremd

Om te kunnen (blijven) innoveren hebben de bedrijven geschoold personeel nodig. Veel ondernemingen kampen met een tekort aan talent, waardoor de doorontwikkeling van hun bedrijf wordt geremd, aldus Metalent. Enkele werkgevers organiseren nu eigen opleidingen in het bedrijf om zo zelf personeel aan te trekken.

Precisietechniek/CNC-verspanen

Metalent heeft vorig jaar oktober de deuren van MTec+ geopend. In het eigen praktijkopleidingscentrum in SchieDistrict is gestart met een theorie- en praktijktraining in precisietechniek (CAD-CAM) en CNC-verspanen.

Deze opleidingen worden gegeven in samenwerking met partners Expertisecentrum Precisietechniek (ECP) en Craft-Education.

Ook andere technische opleidingen

Nu is de gestarte praktijktraining voor constructie- en plaatwerktechnieken daar dus bijgekomen. En vanaf schooljaar 2022-2023 volgt mechatronica en monteur service & onderhoud. 

Met het programma Leven Lang Ontwikkelen wil de gemeente Schiedam in SchieDistrict kennisinstellingen en werkgevers duurzaam bij elkaar brengen. “Dat wil zeggen: knappe koppen en slimme handjes naar dit gebied trekken en daar houden.”

Onderdeel DM Groep

Metalent is een business unit van DM Groep (voorheen Deltametaal), in 1968 opgericht door bedrijven, werkgevers- en werknemersorganisaties in de regio Rijnmond en Drechtsteden om “samen betrouwbare arbeidsrelaties op te bouwen en vakmanschap van hoge kwaliteit te waarborgen”.

Leerbedrijven (metaal)techniek gezocht

Voor nieuwe BBL-leerlingen, die na de zomer zullen starten met hun opleiding in de (metaal)techniek, wordt nog gezocht naar interessante bedrijven waar zij 3 dagen in de week ervaring kunnen opdoen.

Daarnaast zijn zij één dag per week op een praktijkopleidingscentrum (bijvoorbeeld MTec+) te vinden en één dag per week op een ROC voor theorieles.

Meer informatie:

  • voor SchieDistrict: Metalent
  • voor Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg: DM Groep

Open Dagen

MTec+ | Metalent houdt op 4 en 5 februari van 10 tot 14 uur Open Dagen over precisietechniek (verspanen) en wat je allemaal leert bij contructie- en plaatwerktechnieken, lastechnieken, mechatronica en service & onderhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven