Ga naar hoofdinhoud

Verspanersforum biedt ExpertCAD aan

Voor 2D-tekenwerk introduceert het Verspanersforum ExpertCAD. Dit tekenprogramma is ook heel geschikt voor het schetsen of vastleggen van opspanningen, gereedschappen, een werkplaats lay-out, koppeling naar CAM en natuurlijk in het voortraject van het ontwerpproces op het constructiebureau.

ExpertCAD is een product van AMT Software LLC, gevestigd in de staat Michigan (USA). Vanaf de jaren tachtig is hier een  gebruikersgroep ontstaan met versies voor UNIX workstations van SUN (nu op SPAR stations en servers van Oracle) en daarna ook voor Windows. Deze klantenkring is vooral actief met ontwerp en fabricage van mechanische onderdelen.

 

Stroke-functie

Peter Schuurbiers van het Verspanersforum: “Ik gebruik ExpertCAD zelf voor advieswerk in de CNC productie van draai- en freeswerkstukken. Hierbij komt men problemen tegen die enkel met eigen tekenwerk, sneller kunnen worden opgelost. De ervaring is steeds, dat dit leidt tot meer efficiëntie in het traject van productconcept tot uitvoering op de werkvloer. De ‘Stroke’-functies zijn bij ExpertCAD echt uniek. Een stroke is met de muis op het beeldscherm een symbool schrijven, dat als een tekenopdracht wordt herkend”. Met ExpertCAD kan een gebruiker vanzelfsprekend ook CAD-data in DWG/DXF, IGES en Cadra formaten im- en exporteren. Eigen tekeningen kunnen weer dienen voor (elektronische) uitgifte op de werkvloer of als basis voor illustraties in documenten en als data voor CAM-programmering naar een pakket als SharpCAM.

 

Vijf jaar support

Als introductie is het mogelijk om een support contract te kiezen voor € 595 per jaar (looptijd vijf jaar). In het vijfde jaar wordt de licentie eenvoudig omgezet in een permanente status zonder verdere kosten. Hoewel ExpertCAD al lang op de markt is, wordt de aandacht hiervoor in Nederland en België gevitaliseerd. Het is ook de bedoeling om hiermee een CAD/CAM training te kunnen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven