Vernieuwde schaar Gasparini op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vernieuwde schaar Gasparini op EuroBlech

Gasparini introudceert tijdens de EuroBlech een redesign van de X-Cut serie hydraulische scharen. Zo is de schaar gebouwd op een nieuw frame, voorzien van een nieuw hydraulisch systeem, een nieuwe achteraanslag, een nieuwe CNC besturing en ligt de precisiegraad een stapje hoger.

Gasparini scharen zijn uitgerust met het ‘blade gap adjustment system’, een gepatenteerd systeem dat buiging van het bovenmes voorkomt. Samen met het stijve machineframe en het optionele ‘anti-torsie’-systeem onder het ondermes, ontlenen de scharen van Gasparini daaraan een strak en nauwkeurig snijbeeld, met een maximale afwijking van 0,05 mm/m over de volle kniplengte en een torsie beter dan 3 graad per meter.

 

Hydrauliek

In het nieuwe hydraulische systeem schakelt de pomp na gebruik automatisch uit, waardoor op energiekosten kan worden bespaard. Bovendien past Gasparini in de X-Cut nieuwe ventielen toe die de druk op de plaatneerhouders onafhankelijk regelen. De toepassing van LED verlichting voor de kniplijn past in het streven van Gasparini om de ergonomie van haar machines verder te verbeteren. Gasparini wordt in ederland geleverd door Metall.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven