Venvulas levert apparatuur met lasser erbij • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Venvulas levert apparatuur met lasser erbij

Gecertificeerd lassen met een Röwac lastoorts met geïntegreerde lasrookafzuiging (foto: Venvulas).

Om de vraag naar gecertificeerd laswerk op te vangen, zijn Venvulas lastechniek en Prior Personeelsdiensten een samenwerking aangegaan voor het leveren van speciale lasapparatuur mét gecertificeerde lassers.

In de Benelux maar ook daarbuiten is steeds meer behoefte aan gecertificeerde lassers die tijdelijk worden ingehuurd om projecten te voltooien, geeft Venvulas-directeur Hans van de Ven aan. “Maar zoals bekend is er binnen de West Europese industrie een enorm tekort aan deskundige technici en datzelfde geldt voor ervaren gecertificeerde lassers. Deze worden momenteel dan ook overal vandaan gehaald. Uit Polen, Portugal, Litouwen, etcetera.”

Taalbarrières

“Alhoewel daar prima lassers tussen zitten”, zegt Van de Ven, “is het de vraag of deze mensen conform de eisen gecertificeerd zijn. Ook zijn er vaak taalbarrières waardoor het werken met deze (vaak tijdelijke) krachten niet altijd even efficiënt en probleemloos verloopt.”

Om die reden heeft Venvulas lastechniek uit Vugt kortgeleden een overeenkomst gesloten met het landelijk werkende technische uitzendorganisatie Prior Personeelsdiensten uit Middelburg. Prior Personeelsdiensten gaat binnenkort als industrieel detacheringsbureau via Venvulas goedopgeleide gecertificeerde lassers aanbieden, inclusief de bijbehorende apparatuur.

Voor iedere combinatie

“Omdat wij een breed scala aan lasapparatuur produceren en beschikken over een sterk gevarieerde voorraad (gevulde) lasdraden, kan voor iedere combinatie van materialen en constructievormen de beste combinatie van lasmethode, lasmateriaal en overige parameters worden samengesteld,” vertelt Van de Ven.

Ook gaat het bedrijf lassers opleiden zodat deze over de juiste papieren beschikken om gecertificeerd laswerk te kunnen uitvoeren. “Omdat ze dit met onze apparatuur doen, resulteert dit niet alleen in een volgens de norm goedgekeurde lasverbinding, maar ook in een economische en veilige methode.” Zo heeft het bedrijf een lastoorts met geïntegreerde rookafzuiging voor veilig en economisch werken. De opleidingen hiervoor starten binnenkort.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven